©  Foto:

Saksfjed-Hyllekrog – naturområde

Oplev det store naturreservat med vilde heste, tusinder af trækkende rovfugle og fantastisk udsigt fra toppen af fyrtårnet.

Saksfjed-Hyllekrog er et af Danmarks vigtigste efterårstræksteder for rovfugle og et vådområde af international betydning for vandfugle. Udover det interessante fugleliv byder området også på vildheste, kvæg, dåvildt og spændende flora og fauna.

Hyllekrog Fyr
Få en storslået udsigt over området fra Hyllekrog Fyr, hvor man kan spejde efter fugle og sæler. Der er fri adgang til fyret, som ligger for enden af Hyllekrog-tangen.

Bemærk! Af hensyn til de ynglende fugle er der adgangsforbud på Hyllekrog-tangen fra 1. marts til 15. juli.

Hop i vandrestøvlerne
Tag på vandretur i den meget varierede natur med skov, krat, strandenge, klitter og åben kyst. Eller oplev naturreservatet på forskellige guidede ture fx rovfugle ture med naturvejledere.

Se kort over området i Fugleværnsfondens folder og find områdets ruter i Naturlandets app.

Berømte havørne
Området har i en årrække haft besøg af flere havørne og er nu særlig kendt for havørneparret, der kan følges via webcam i yngleperioden fra tidlig forår henover sommeren til efteråret, når ungerne forlader reden.

Sommerhuse ved Brunddragene
Bag diget ligger en række små primitive sommerhuse, hvoraf de første blev bygget af genbrugsmaterialer som fx transportkasser fra Ford biler. De blev opført omkring 1930 og fredet i 1974.

Få inspiration til flere unikke naturoplevelser på Sydhavsøerne her.