Gå til indhold
Kunst og kulur
Kunst og kulur

Gå i Lolland-Falsters
kulturelle fodspor

Foto:Fuglsang Kunstmuseum&/

Glæd dig til at besøge herregårde, slotte, kirker og fortidsminder. Oplev moderne kunst som Dodekalittens gigantiske stenskulpturer, kig forbi Lolland-Falsters interessante gallerier og arbejdende værksteder. Opsøg lokalhistorien på brandmuseer, møller og stormflodsminder og tag tidsmaskinen tilbage med stenalderpigen Lola. Gå en tur i smukke parker, tag i teateret i Nykøbing eller hop ind i Nysted-biografens mørke.

Dodekalitten

Dodekalitten

12 sten i en cirkel kaldes på græsk en dodekalit. Ideen til at skabe Dodekalitten på Lolland opstod hos komponist Gunner Møller Pedersen og billedhugger Thomas Kadziola.

Fuglsang Kunstmuseum skulptur

Fuglsang Kunstmuseum

Et af landets ældste kunstmuseer med en unik samling af de væsentligste kunstnere og strømninger i dansk kunsthistorie.

Galleri Heike Arndt DK maleri

gallerier

Oplev spændende kunst og kultur – fx Lola udstillingens helt ukendte sider af menneskets liv i stenalderen eller Richard Winthers Hus med over 50 væg- og loftsmalerier.

Stenalderpigen Lola

stenalderpigen lola

Kom med på en spændende rejse tilbage til Lollands stenalder! Oplev sjældne og unikke fund i en flot og nytænkende scenografi, der indbyder til både oplevelse og fordybelse. Bevæg dig i stenalderpigen Lolas fodspor gennem 500 års historie fra de sidste jægere til de første bønder, som levede på Lollands sydkyst for 5000 år siden.

Reventlow-Museet Pederstrup

Reventlow museet

Her fornemmer man livet på en herregård omkring år 1800 og i de smukt møblerede stuer i hovedbygningens stueetage er det muligt at komme helt tæt på Reventlow, hans politiske virke og ikke mindst hans privatliv, fortalt gennem portrætter, kunstgenstande og møbler fra familien og perioden. 

Richard Winthers Hus

Richard Winthers Hus

Huset i Vindeby var hjemsted for Richard Winther fra 1993 til 2007. Huset fungerede både som atelier, workshop, samling af værker og beboelse. I 1995 dekorerede Richard Winther mere end 72 kvadratmeter med flere end 56 væg- og loftmalerier.

Maribo Domkirke

maribo domkirke

Oplev den store og imponerende Maribo Domkirke, få et kig til krypten hvor Leonora Christina har ligget begravet og gå på opdagelse ved den gamle klosterruin.

Fortidsminder

fortidsminder

I Halskov Vænge kan du gå på opdagelse i én af landets fineste fortidsmindeskove, hvor stendysser fra bondestenalderen og gravhøje fra bronzealderen ligger side om side med gamle egetræer og oldtidsmarker.

Corselitze Have

Haver og parker

Tag på gåtur i den romantiske have på Fuglsang Herregård og oplev herregårdslandskabet fra sin smukkeste side. I den dejlige have ved Corselitze Gods kan man gå på opdagelse i havens mange rum, nyde de smukke blomster og den enestående rosenhave. 

Museumsbanen

museer

Oplev kunst, kulturhistorisk, naturhistorisk og frilandsmuseer. 

kærstrup Gods

Slotte og herregårde

Tag på herregårdstur og oplev vores mange velbevarede herresæder. En del af dem kan kun ses udefra, men er alligevel turen værd på grund af de smukke landskaber, der omgiver dem - og flere har også offentlig adgang til slotsparken. Følg vores guide til Lolland-Falsters herregårds.

Nørregade Teater

teatre og biografer

Tag i teateret i Nykøbing eller hop ind i Nysted-biografens mørke.

Highlights på Lolland-FalsterSe mere

Andre oplevelser

Se det hele

Bliv inspireret af vores online turistkatalog
og kig på de mange events i kalenderen.
Se mere

Del dine øjeblikke: