Fuglsang Kunstmuseum skulpturer

 

Foto: Fuglsang Kunstmuseum

Gå i Lolland-Falsters
kulturelle fodspor

Glæd dig til at besøge herregårde, slotte, kirker og fortidsminder. Oplev moderne kunst som Dodekalittens gigantiske stenskulpturer, kig forbi Lolland-Falsters interessante gallerier og arbejdende værksteder.

Dodekalitten
© Thomas Kadziola
Foto: Robin Skjoldborg

Dodekalitten

12 sten i en cirkel kaldes på græsk en dodekalit. Ideen til at skabe Dodekalitten på Lolland opstod hos komponist Gunner Møller Pedersen og billedhugger Thomas Kadziola.

Fuglsang Kunstmuseum skulptur

Fuglsang Kunstmuseum

Et af landets ældste kunstmuseer med en unik samling af de væsentligste kunstnere og strømninger i dansk kunsthistorie.

Galleri Heike Arndt DK maleri

gallerier

Gå op opdagelse i de mange gallerier på Sydhavsøerne, hvor du finder inspirerende værker fra både danske og internationale kunstnere.

Frie Vilje af Thomas Dambo
© Thomas Dambo
Foto: Patrick Kirkby

frie vilje

Besøg den 5 meter høje trold Frie Vilje i Bangshaveskoven i Maribo, hvor den charmerer gæster med sin konstruktion og kreative udformning. Kunstneren Thomas Dambo har sammen med sit team skabt den imponerende trold af genbrugsmaterialer.

Reventlow-Museet Pederstrup

Reventlow-Museet

Oplev det oprindelige herregårdsliv på Reventlow-museet Pederstrup, når du træder ind i hjemmet hos den store statsmand C.D.F. Reventlow. Du kommer helt Reventlows politiske virke, familien og privatlivet.

Richard Winthers Hus

Richard Winthers Hus

Huset i Vindeby var hjemsted for Richard Winther fra 1993 til 2007. Huset fungerede både som atelier, workshop, samling af værker og beboelse. I 1995 dekorerede Richard Winther mere end 72 kvadratmeter med flere end 56 væg- og loftmalerier.

EventkalenderSe mere

Historie og underholdning

Maribo Domkirke

maribo domkirke

Oplev den store og imponerende Maribo Domkirke, få et kig til krypten hvor Leonora Christina har ligget begravet og gå på opdagelse ved den gamle klosterruin.

KVA-keramik
KUNSTHÅNDVÆRK

Besøg lokale, passionerede kunsthåndværkere og gå på opdagelse i de håndlavede kreationer. Du finder alt fra keramik og glas til pileflet.

Corselitze Have

Haver og parker

Tag på gåtur i den romantiske have på Fuglsang Herregaard og oplev herregårdslandskabet fra sin smukkeste side. I den dejlige have ved Corselitze Gods kan man gå på opdagelse i havens mange rum, nyde de smukke blomster og den enestående rosenhave. 

Museumsbanen

museer

Oplev kunst, kulturhistorisk, naturhistorisk og frilandsmuseer. 

kærstrup Gods

Slotte og herregårde

Oplev de mange velbevarede herregårde. En del af herregårdene har offentlig adgang til slotsparken, mens andre kun kan ses udefra, men her kan du opleve de smukke, omkringliggende landskaber.

 

Nørregade Teater

teatre og biografer

Tag i teateret i Nykøbing eller hop ind i Nysted-biografens mørke.

Highlights på Lolland-FalsterSe mere

Andre oplevelser

Se det hele

Bliv inspireret af vores online turistkatalog
og kig på de mange events i kalenderen.
turistkatalog