Gå til indhold
Ravnsby Bakker

 

Foto:BLF

Sydhavsøerne 
til fods

Indtag sydhavsøerne til fods. Oplev storslået natur, smukke kyster, de lollandske alper og kulturelle perler med vandrestøvler på. Lolland-Falster byder på mange smukke ruter for både den trænede hiker og for dig, der vil et par timer ud i det fri. Tag familien under armen eller gå selv og nyd freden under åben himmel.

Hop i vandrestøvlerne

Naturpark Maribosøerne luftfoto

Naturpark Maribosøerne

Velkommen til Danmarks mest ørige søer, som byder på overvældende udsigter, unikt fugleliv, spændende kulturhistorie, storslåede naturoplevelser og smukke herregårdslandskab.

Naturpark Nakskov Fjord Hestehoved ved solnedgang

Naturpark Nakskov Fjord

Nakskov Fjord er et helt enestående naturområde med fascinerende udsigter, enestående dyreliv, overraskende kulturhistorie, skønne strande og den ikoniske badebro, mange store og små øer og en 7,5 km lang krum-odde kaldet Albuen.

Bøtø Naturområde

Bøtøskoven

Oplev vilde heste, græssende kvæg og et unikt fugle- og insektliv! Du kan opleve vilde Konikheste og Skotsk højlandskvæg på nært hold. Hold øje med havørnen, der yngler i området og kig efter de sjældne sommerfugle Sort Ildfugl og Spejlbredpande.

Saksfjed Hyllekrog

Saksfjeld-Hyllekrog

Oplev det fantastiske naturreservat med vilde heste og havørne! Et ægte paradis for fugle og sjældne insekter. Den landfaste krumodde Hyllekrog er et meget specielt stykke lollandsk natur. 

Hamborgskoven

Hamborgskoven

Nyd en tur gennem den skønne skov! Hamborgskoven byder på mange særlige oplevelser; udover det berømte Middelaldercenter ved rutens startpunkt, så er der flere stendysser i skoven, mountainbikeruter, unik natur og fantastisk udsigt over Guldborg Sund.

Naturlandet app

Naturlandet app

Hent appen Naturlandet Lolland-Falster og få inspiration til ture og oplevelser i naturen. Du kan cykle, vandre, ride eller ro ved hjælp af ruterne i appen, og få spændende forslag til aktiviteter undervejs.

SantiagoRuten

Santiago ruten

Santiago-ruten er en international vandrerute, som på Lolland-Falster strækker sig mellem Vordingborg og Rødby Færgehavn.

Den danske klosterrute

Den Danske Klosterrute

Kom på spændende kulturejse rundt i det danske landskab! Oplev skøn natur, smuk arkitektur og fascinerende historie undervejs.

Albuen Strand

Ud på Albuen

Få en fantastisk oplevelse i det unikke natur- og kulturområde! Lyset på Albuen er utroligt smukt, og minder meget om Skagen. Lad dig fortrylle af kontrasten mellem den stille fjord og det brusende bælt på den anden side, mens du nyder den skønne natur.

Se alle vandreruterSe mere

Andre oplevelser

Se det hele

Bliv inspireret af vores online turistkatalog
og kig på de mange events i kalenderen.
Turistkatalog

Del dine øjeblikke: