©  Foto:

Bøtø – naturområde

Oplev Sydfalsters vilde natur i det rolige område ved Bøtø, hvor naturens gang kan følges i den vilde skov og langs den skønne strand.

Den dybe, stille ro
Året rundt imponerer Bøtø med sin natur, hvor der er højt til træernes kroner og et smukt udsyn, når horisonten formes mellem hav og himmel. Bøtø er bedst kendt for sin vilde skov, hvor man kan gå på opdagelse mellem gamle træer, fugtige moser og de åbne enge. Om foråret og sommeren svæver sjældne sommerfugle i skoven, mens de vildtlevende heste og køer græsser på den knitrende skovbund hele året rundt.

Flere gange om året kan man se trækfugle på vej mod nord eller syd – og få hundrede meter fra skoven kan man tage op i fugletårnet for at spejde efter flere sjældne arter og få et fantastisk syn helt ned mod Danmarks sydligste punkt, Gedser.

Se kort over området i Den Danske Naturfonds brochure og find områdets ruter i Naturlandets app.

Til stranden på ben og cykel
Strandene ved Bøtø er brede, og de bakkede klitter giver mulighed for at slappe af med havet som eneste baggrundslyd. Det er muligt at gå eller cykle langs diget helt til Marielyst, hvor der på hele turen er højt til himlen og skøn udsigt til høje træer og sandstrand.

Bøtø ligger få kilometer syd for den pulserende ferieby, Marielyst – og byder på den lille købmand på Lupintorvet med et bredt udvalg af dagligvarer, aviser og frisk morgenbrød. Slagter Schous sælger saftige grill-bøffer, og de bedste Bøtø kartofler kan købes hos Gårdbutikken Marielyst.