VisitLolland-Falster

Marielyst Strand

På Sydfalsters østkyst ligger de ca. 17,5 kilometer børnevenlig sandstrand, der flere år i træk er blevet kåret som Danmarks bedste badestrand. Hjertet af Marielyst er torvet med de livlige restauranter, cafeer og butikker, mens området omkring torvet byder på et væld af spændende aktiviteter.

Langs den smukke hvide sandstrand og de vilde klitter er der fantastiske bademuligheder og de ideelle rammer for afslapning i solen, sjove spil og ikke mindst, alt det sand der skal bruges til at bygge et fantastisk sandslot. Da vandet er lavt og roligt, kan de mindste nemt og uden bekymring pjaske rundt i vandkanten.

Stranden ved Marielyst er et dejligt sted at tilbringe dagen. På diget, der strækker sig langs klitterne og stranden, er der gode muligheder for dejlige gå- eller cykelture. Langs diget er der opsat flere bænke, disse giver god anledning til at sætte sig ned og nyde udsigten ud over klitterne og det glitrende blå vand.

Stranden er delvis handicapvenlig, idet nedgangen til stranden fra Marielyst torv er kørestolsvenlig. Tæt på stranden er der gode parkeringsmulighed, ligesom der også er opsat toiletter. Skal der dystes i et slag minigolf efter en hyggelig dag ved stranden, så er der også opsat en fin minigolfbane mellem torvet og stranden. På torvet er der et stort udvalg af is butikker, restauranter, cafeer og butikker.

Området omkring Marielyst byder på en væld af oplevelser og aktiviteter. Mangler strandferien lidt action tilbyder Surfcenter Falster kurser og undervisning i SUP (Stand up paddle), kite- og windsurfing. Mens Marielyst Gokart & Paintball Center har et væld af sjove aktiviteter for både børn og voksne. Hos Golf & Fun park kan hele familien tilbringe mange timer med at dyste i de mange forskellige forlystelser og baner.  

For mere information om hvad man kan fortage sig i områder, kan man besøge turistinformationen på torvet som også udlejer cykel. For dem der er interesseret i Marielysts over 100 år lange historie som badeby, kan man i turistinformationen hente en selv-guidede gåtur, der viser rundt i området. Syd for Marielyst torv, i forlængelse af stranden, ligger det fascinerende naturområde Bøtøskoven. Her lever heste og køer vildt i området, og den varierede natur skaber en stor diversitet i områdets fuglelivet. Flere steder langs kysten er der også mulighed for kystfiskeri, særligt i foråret og efteråret.

 

Livreddertårnet på Marielyst strand har åbent i højsæsonen - hver dag kl. 11.00-19.00.

Livredderne benytter følgende farver flag:

- Halvt rødt, halvt gult: Anbefalet badeområde med livredderovervågning.

- Gult: Udvis særlig opmærksomhed.

- Rødt: Livsfare, badning frarådes!