VisitLolland-Falster

Saxenhøj Økologisk Besøgsgård og Gårdbutik

Velkommen til Den økologiske Besøgsgård og Gårdbutik
Den økologiske Besøgsgård og Gårdbutik er en del af Den sociale Virksomhed Saxenhøj hvis opgaver består i at beskæftige, uddanne og arbejdsprøve mennesker med sociale og psykiatriske handicaps.

Saxenhøj ligger ved Sakskøbing i den fantastiske natur omkring Sakskøbing Fjord. Den økologiske Besøgsgård er et økologisk landbrug hvor brugere og personale i fællesskab driver ca. 50 ha. økologisk landbrug med rigtig mange forskellige slags dyr som køer og heste, geder og får, frilandsgrise, æsler og ænder og påfugle. Vi har dyrepension med kaniner og kanariefugle.

Man er velkommen til selv at gå rundt på Den økologiske Besøgsgård (åbent alle dage fra kl.08:00-15:30) og se på dyrene og naturen omkring os. Hvis I besøger gården i Gårdbutikkens åbningstid (kan ses under Fakta), så spørg om der er tid til at børnene kan få en træktur på ponyerne og spørg også gerne om rundvisning.

Besøg også resten af Saxenhøj hvor vi blandt andet kan byde på økologisk besøgsgartneri med salg af årstidens grønsager og et bredt udvalg af blomster året igennem.

De øvrige butikker på Saxenhøj er bestemt et besøg værd, f.eks de kreative værksteder, læderværksted og vores IT værksted hvor der fremstilles alskens fototryk på bestilling.

Tag madkurven med og find en rolig plet i Parken på Saxenhøj. Nogen dage vil der være gang i den store grill på Besøgsgården, hvor der kan grilles lækre økologiske pølser og laves snobrød over bålet.

Med Besøgsgårdens dyr, den fantastiske natur vi er omringet af, fjorden og de historiske bygninger som Saxenhøj består af, er der her mulighed for en heldagsbegivenhed for hele familien.