Foto:Ødysseen

Askø-Lilleø

25 minutters sejlads fra Bandholm ligger Askø som tager imod fra den idylliske lille havnefront.

Der sænker sig en ufattelig ro med det samme og øen skaber rammen for afslapning væk fra hverdagens stress.

Her er det muligt at blive et med naturen - og specielt det smukke fugleliv er i særklasse. Det er endda muligt at spotte en sæl på disse kanter.

Hvis man elsker at fiske, er der rig mulighed for dette. Øerne har specielt gode forhold for havørred og mange hornfisk i maj-juni.

Øerne er også oplagt til at vandre eller cykle rundt på og komme helt tæt på naturen og mærke vinden i håret.

Askø og Lilleø er forbundet af en 700 m lang dæmning.

Foto:Ødysseen

Frugtavl og Landbrug

Askø & Lilleø er smukkest om foråret, når frugttræerne blomster. Claus Meyer har gjort det til en årlig tilbagevendende begivenhed at fejre dette med hans Apple Flower Festival. Der er masser af boder med årstidens produkter; æbler, blomme, honning der ligger små gallerier og snor sig og lyset er specielt smukt netop i Smålandshavet. 

Askø samt Lilleø er præget af landbrug og frugtavlere. Den mest kendte er Claus Meyer, som har sat Lilleø på landkortet, hvor han både fremstiller brændevin, æblemost og øl. Du kan købe produkterne i Meyers Køkkens webshop 

Derudover er Lilleø Vin resultatet af et samarbejde mellem Sommelier Anders Selmer, frugtavler Hans Lund Hansen, Nomas køkkenchef, René Redzepi, og kokken Claus Meyer, der i 2003 overtog Vigmosegaard på Lilleø.

Askø og Lilleø's beboere har lavet en fin hjemmeside - se og læs mere om øerne her.

 

Apple Flower Festival Askø-Lilleø børn på traktor

Foto:Apple Flower Festival

Apple Flower Festival

I maj bliver den gamle æbleplantage på Lilleø omdrejningspunkt for Danmarks ”lille, store” festival Apple Flower Festival. En slags forvokset havefest for store og små med prominente navne bag både musik, kunst og ikke mindst komfur.

Vi venter på jer ved færgelejet på Askø, når I ankommer og transporterer alle over dæmningen til festivalpladsen på Lilleø. Her byder vi velkommen i det grønne. Baren åbner med øl, vand og Sydhavsøernes æblemost. Til dem som ønsker det, har vi også skarpe drinks, barista-brygget kaffe og lækre kager stort set døgnet rundt.

Om aftenen er der fællesmiddag, hvor Claus Meyer i samarbejde med andre stjernekokke serverer et fyrsteligt måltid bestående af mange serveringer, der indtages mellem æbletræerne ved langborde.

Der er altid masser af sjove, små arrangementer, og hvis du er i humør til det, kan du få en ø-rundtur.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er et kæmpe fokus på fødevarer. Nogle af de bedste fødevareproducenter er med for at give dig ikke bare en dejlig oplevelse, men også smagsoplevelse på Lilleø.

Læs med om festivalen her.