skip_to_main_content
Askø-Lilleø æbler
Askø-Lilleø

Frugtavl og Landbrug

Askø & Lilleø er smukkest om foråret, når frugttræerne blomster. Claus Meyer har gjort det til en årlig tilbagevendende begivenhed at fejre dette med hans Apple Flower Festival. Der er masser af boder med årstidens produkter; æbler, blomme, honning der ligger små gallerier og snor sig og lyset er specielt smukt netop i Smålandshavet. 

Askø samt Lilleø er præget af landbrug og frugtavlere. Den mest kendte er Claus Meyer, som har sat Lilleø på landkortet, hvor han både fremstiller brændevin, æblemost og øl. Du kan købe produkterne i Meyers Køkkens webshop 

Derudover er Lilleø Vin resultatet af et samarbejde mellem Sommelier Anders Selmer, frugtavler Hans Lund Hansen, Nomas køkkenchef, René Redzepi, og kokken Claus Meyer, der i 2003 overtog Vigmosegaard på Lilleø.

Askø og Lilleø's beboere har lavet en fin hjemmeside - se og læs mere om øerne her.

 

Apple Flower Festival Askø-Lilleø børn på traktor
Askø-Lilleø

Apple Flower Festival

Vi venter på jer ved færgelejet på Askø, når I ankommer, og vores bus-entusiast, Lars Coldberg, transporterer alle over dæmningen til festivalpladsen på Lilleø. Her byder vi velkommen med frokost i det grønne. Baren åbner og den er fri hele vejen for børn og voksne med øl, vand og Sydhavsøernes æblemost. Til dem som ønsker det har vi også skarpe drinks, barista brygget kaffe og lækre kager mod betaling stort set døgnet rundt.

Der er altid masser af sjove små arrangementer, og hvis du er i humør til det, kan du få en ø-rundtur.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er et kæmpe fokus på fødevarer. Derfor er der, som tidligere nævnt, fri bar og måltider med i billetten. Nogle af de bedste fødevareproducenter er med for at give dig ikke bare en dejlig oplevelse, men også smagsoplevelse på Lilleø.

Læs med om festivalen her.