Cykeltur: De Lollandske Alper - 36 km

En hyggelig lille rundtur i de lollandske alper med stop ved historiske steder.

1. Fra Pederstrup køres ad Magletving Møllevej mod Magletving.

2. Følg vejen rundt ca. 3 km, og drej tv. Ad Kapellanvej.

3. Vejen følges helt til Birket. I Birket drejes tv. et kort stykke ad Bandholmvej og derefter th. ad Ravnsborgvej.

Landskabet mellem Birket og kysten er meget mere kuperet, end det ellers ses på Lolland. Det har givet landskabet tilnavnet “De Lollandske Alper”. Det højeste, naturskabte punkt i landskabet er dog “kun” 23 m.

4. Kør tv. ad Møllelungvej til Kragenæsvej og fortsætte th. Kragenæs havn.

5. I Kragenæs er der købmænd, kro, camping, cafeteria og færgeforbindelse til Fejø og Femø.

6. Fra Kragenæs kører man tværs gennem den lille Klinkeskov og fortsætte ad stien til Glentehøjvej, hvorfra man kan komme til Glentehøj, en ca. 5000 år gammel jættestue.

Glentehøj blev udgravet i 1826 og det er muligt at kravle ind i jættestuen, hvor man, når øjnene har vænnet sig til det svage lys, der siver ind, kan beundre bl.a. den kolossale dæksten, der ligger over gravkammeret.

7. Ruten går tilbage til Ravnsborgvej og tv. mod Ravnsby. Derefter gennem Ravnsby og tv. ad Fyrværkervej, mod Ravnsborg voldsted, der ligger på en 18 m. høj, naturlig bakkeknold helt ud til vandet og omgivet af dels en voldgrav og dels græssede enge.

8. Fra voldstedet fortsættes ad Ravnsborgvej til Bandholm-vej. Et lille stykke th. ligger Baunehøj, der som navnet fortæller, tidligere var en del af et varslingssystem, hvor man med bål signalerede over store afstande om f.eks. fjender. Højen er da også med sine 30 m. Lollands højeste punkt.

Tilbage ad Bandholmvej til Lyngmosevej.

9. Følg denne til Birket Kirke, der er speciel ved at være gulkalket. Det vidner om dens tidligere tilhørsforhold til Pederstrup, hvortil også hørte Vesterborg Kirke, der i dag også stadig er gulkalket.

For at komme tilbage til Pederstrup køres videre ad Lyngmosevej, til venstre ad Kapellanvej og til højre ad Magle-tving Møllevej, der følges til Pederstrup.

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS