Cykeltur: Moser, mølle og motion - 20 km

Der er nu ingen bjerge på Nystedegnen, men mindre bakker, der kan få sveden frem på cyklisternes pander, hvis de vil. Egnen nordvest for Nysted er efter lollandske forhold ret kuperet, fordi den er en del af en istidsdannelse, der strækker sig på skrå over øen fra Nysted via søerne ved Maribo til Ravnsby Bakker på Nordvestlolland.

1. Fra Nysted køres der af stien ved Ålholm slot, ved hjørnet ad Strandgade og Slotsgade. Slottet blev opført i 1250 på en ø i Nysted Nor. Siden blev der lavet en dæmning med adgang til slottet.

2. Stien, der går over i Ålhom Parkvej, følges ud til den lille landsby Stubberup, der med sin lille strand og havn er et hyggeligt sted, som man med fordel kan tage en afstikker til.

3. I Stubberup følges Stubberupvej th. op til Sakskøbingvej, hvor der drejes tv.

4. Herfra drejes der th. ad Mallehavevej, der med et par skarpe sving bugter sig gennem landskabet med de åbne marker. Vejen krydser Fuglsangvej, og hedder nu Torupvej, der følges til den munder ud i Grønnegadevej, lige ved siden af Bregninge Kirke.

5. Her drejes th. Grønnegadevej følges hele vejen tilbage til Kettinge, der ligger lige på den anden side af Fuglsangvej.

I Kettinge er den gamle grusgrav reetableret som et smukt anlæg med søer og broer et stort stisystem. Her finder man også det kunstige bjerg; Troelshøj, der er Lollands højeste punkt.

6. I Kettinge drejes th. ad Kettingevej, der følges gennem Søby, hvor Kettingevej bliver til en lukket vej. Dette er den gamle landevej mellem Kettinge og Nysted, der i 1968 blev erstattet af en ny østligere vej. Nyd den uforstyrrede tur af den gamle landevej, der med sine små bakker godt kan få pulsen op.

7. Landevejen munder ud lige nord for Nysted.

Ruten byder på forskellige variationer, med mulighed for at tage afstikkere ad mindre landeveje.

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS