©  Foto:

Færgen Ida (Bogø-Stubbekøbing)

Tag på tur med en af Danmarks smukkeste og ældste træfærger, Ida, der hver sommer sejler mellem hyggelige Stubbekøbing på Falster og smukke Bogø. Tusindvis af cykelturister tager hvert år den hyggelige sejltur som en del af deres cykelferie. Du kan gå, cykle eller tage bilen med ombord, helt som det passer dig.

Når den gamle træfærge IDA fra 1959 starter sæsonen i maj, er det tegn på, at der er sommer på vej! Færgen sejler hver eneste sæson tusindvis af gående passagerer, cyklister, biler og motorcykler mellem Bogø og Stubbekøbing på Falster.

Turen tager kun få minutter men alligevel er færgeruten en slags "motorvej" for mange af de glade gæster der er på cykelferie i området, for man må ikke cykle på motorvejen over Farø-broerne. Så skal du fra Falster til Bogø, er det med Ida det foregår.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, du dukker bare op i havnen og køber billetten i automaten på kajen. Idas sejladser slutter når sommeren er forbi i september. Se sejlplanen for de nøjagtige datoer.

Hvis du er hurtig - og heldig - kan du nå at sikre dig billet til en af de eftertragtede aftensejladser et par gange om måneden. Her er ofte musik eller mad med ombord, som du kan nyde mens solen går ned over Grønsund.