Gå til indhold
©  Foto:

Galleri Matthies

Galleri tæt på Corselitze, Østfalster officielt åbnet.

 Kunst og økologi er overskriften for galleriet, og åbningsudstillingen hedder ”Fra Drøm til Virkelighed”.

Og at gå fra drøm til virkelighed, det er hvad Galleri Matthies symboliserer for Charlotte og Torben Grøhn Matthiesen. Galleriet er summen af deres fælles drømme i forhold til at skabe noget sammen, båret af deres passion for henholdsvis kunst og økologi. Og drømmene har nu manifesteret sig til vaskeægte virkelighed med et galleri placeret eventyrligt smukt midt i deres egne økologiske marker på Hjertegården.

Gården blev tilkøbt parrets økologiske landbrug i 2016. På daværende tidspunkt boede og arbejdede Torben og Charlotte lykkeligt på Gunslevholm Efterskole, mens Torbens bror, Morten Matthiesen, var driftsleder af landbruget og boede på den oprindelige slægtsgård. Så gården blev lejet ud.

Men dejligheden, de mange fantastiske detaljer, det smukke bygningsværk og ikke mindst den rigtige gode energi som hvilede over gården, trak mere og mere. Så efter 11 år med lærerbolig på Gunslevholm, flyttede Torben og Charlotte i februar 2019 ind på gården med deres yngste datter, og gården blev i daglig tale til Hjertegården. Undervisningen på Gunslevholm blev der ikke lavet om på.

Ret hurtigt var stuehuset indrettet med gallerilys, Charlottes malerier på væggene og en bogudgivelse af Charlottes seneste bog.

Drømmene fyldte imidlertid mere.

Hjertegården skulle være et sted, hvor også andre mennesker kunne være med til at skabe. Hvor mennesker nærede hinanden og inspirerede hinanden. Opbyggede god energi for hinandens udfoldelse og støttede hinanden i den kreative proces. Et kunstnerkollektiv og et kulturcenter. Et arbejdsfællesskab. Et samlingssted for lokale kræfter.

Det hele er stadig under udfoldelse, men allerede er mange kreative sjæle involveret i Hjertegården. Ved åbningsudstillingen er tre store udendørsrum således forvandlet til galleri, så der er plads til spændende og original kunst fra to faste udstillere, Finnermann og Lis Ekmann.

To kunstnere som i høj grad har været med i etableringen af Galleri Matthies. Ja, faktisk i temmelig høj grad, da Finnerman tidligt tilbød sin assistance og viden, da han i forvejen driver to gallerier i Nykøbing F og Næstved. Lis Ekmanns erfaringer med eget showroom og håndtering af salg og udstilling kom også i spil. Og både Lis og hendes mand Leif har vasket, renset, malet og forvandlet deres udstillingsrum til en sand perle af smukhed og magi.

På sigt skal det ligeledes være muligt at besøge det bryggeri, som Torben har under opbygning i en anden af gårdens bygninger. At smage den økologiske øl og følge med i skabelsesprocessen.

Også her er der allerede to bryglaug med henholdsvis fem og fire bryggere involveret.

Oplysning om økologi er også en drøm, som muligvis skal tage udgangspunkt i den allerede etablerede Facebook side ”Jennelgaard Økologi”.

Torben og hans bror har gennem 20 år været økologer, og har eksperimenteret sig frem til en stor viden. Facebook siden forsøger at dele denne viden, viser innovative tiltag i forhold til ukrudts-bekæmpelse uden sprøjtemidler og er krydret med foto fra årets gang.

Den fortæller også om de økonomiske muligheder i forhold til omlægning fra konventionelt landbrug til økologisk landbrug.

Over 1300 personer følger allerede Facebook siden og Galleri Matthies håber at kunne supplere med sanse/føle/smage oplevelser lige midt i øko-markerne. Og med udsigten til vidunderlig jord, fyldt med regnorme, liv og næring.

Gæsteudstillere, forfatterbesøg, foredrag og musik er ligeledes nogen af de aktiviteter, der vil blive realiseret i fremtiden på Hjertegården. Men lige nu og her er fryden over de allerede etablerede samarbejdsprocesser og de allerede manifesterede muligheder helt tilstrækkelig nærig.

Kom og del fryden med os!

 

Charlottes vej ind i kunsten

Da kærligheden sørgede for at Charlotte flyttede ned til Falster og til Torben i 1993 , kom hun til at bo ved siden af det vidunderlige Galleri Syd.

Galleriets murmalerier, de mange spændende kunstnere og Hanne Heimburgers fortællinger om værkerne, var en af grundene til at Charlotte gik fra at tegne til at male på lærreder. Inspirationen var tæt på hende hver dag.

Lærerjobbet og tre skønne børn gav dog et rigt og travlt liv, men om natten malede og skrev Charlotte.

I barndommen tegnede hun selv, senere undervisning på linjefaget billedkunst på lærerseminariet og kurser hos forskellige kunstnere. Senest hos Finnerman, som inspirerede hende til at bruge sorte optegninger og sorte rammer.

Først i 2010, da parrets tre børn var blevet 9, 12 og 15 år, dobbeltdebuterede hun som billedkunstner og forfatter med en udstilling af 22 værker og med udgivelsen af sin første bog.

 

 De smukke områder omkring Hjertegården er også til gæsternes disposition

 

  1. Den Lysende Pavillion, hvor den medbragte madkurv kan nydes med udsigt til øko-markerne og den finurlige have.
  1. Den Eventyrlige Plet med Den Gamle Kunstnerhytte og Det Dejlige Drivhus, hvor gæsterne kan sidde i fred og skabe sit eget værk eller meditere midt i al smukheden.
  1. Krammetræet Moder Jord, blodbøgen som gennem mere end 100 år har stillet sin energi til rådighed.
  1. Bænkene Udsigt Syd og Solnedgang Vest som gæsterne kan placere i og uden for afgrøderne.
  1. Den Storslåede Labyrint, med gode muligheder for at lede efter skatte og blive væk fra hinanden på fem stier: Den Eventyrlige Sti, JaTak stien, Sommerfugle-Kys Stien, Magiske Drømme Stien og Åbne Hjerter Stien

Og, med god mulighed for at mødes igen på tre bænke: Spørg Dig Selv Bænken, Taknemmeligheds Bænken og Himlen Er Din Bænken.

 

Lørdag/søndag 11.00-17.00.

Torsdag 19.00 -21.00.

Fredag 14.00-17.00

Og efter aftale på telefon 40158485.

Løbende orientering om ændringer vil ske på Facebook.

 

Del dine øjeblikke: