Gå til indhold
©  Foto:

Gedser Røgeri

Nyd frokosten på Danmarks sydligste røgeri

Hold øje med flaget på havnen i Gedser ......... for det betyder, at røgeriet er åbent. De gode varer og lækkerier i Gedser Røgeri er garanti for en god frokostoplevelse.

​Gedser røgeri blev grundlagt i 1972 og kan derfor fejre 50-års jubilæum i 2022.

Røgeriet er oprindeligt bygget med 3 skorstene, så der på det tidspunkt var en til hver af de 3 ovne. Da røgeriet ligger på Danmarks sydligste havn, hvor vejret er barskt og blæsende, så er den ene skorsten blæst ned. 

Den ene ovn bruges til varmrøgning efter de gamle traditionelle metoder, hvor der fyres med bøgebrænde og røges med ellespåner. Her kan temperaturen komme op på mellem 80 og 100 grader, og her ryges bl.a. laks, makrel og sild.

Den anden ovn bruges til halvvarmrøgning med bøgesmuld, og her kommer temperaturen op på mellem 40 og 70 grader, og her ryges bl.a. rejer, pålæg og grønsager.

​Den elektriske røgeovn fungerer til koldrøgning til fx fisk, oste, bacon og mørbrad.