©  Foto:

Kajaktur: Tur til Albuen, 4 - 11 km

TUR ALBUEN – 11 KM FRA NAKSKOV – 4 KM FRA LANGØ – 7 KM FRA HESTEHOVEDET

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app'en ”Naturlandet”. App'en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS

Beskyttelse og hensyn:

Rommerholm, Dueholm og Smedeholm: På de 3 øer er al færdsel forbudt i fuglenes yngleperiode fra den 15. marts og frem til den 15. juli.

Turbeskrivelse/oplevelser:

Yderst i fjorden ligger den smalle 7,5 km lange krumodde Albuen. Den skiller Langelandsbæltet fra Nakskov Fjord og giver læ for bølger til fugle, fisk og folk. Odden er ganske lav, skabt af sand og sten, der er ført hertil gennem flere tusinde år. Her vokser kun få træer og buske, som kan give læ, så det kan være lidt af en barsk oplevelse, at besøge stedet, når det blæser, men lyset fra den lave fjord og det dybe bælt byder altid på noget særligt. Der er masser af fugle, og i maj og juni høres på lune og stille aftener et kraftigt kor af de sjældne strandtudser.

De mindre øer Barneholm, Smedeholm, Kåreholm, Munkholm, Dueholm og Rommerholm er på nær Rommerholm, privatejede og har ingen seværdigheder, men er yngle- og rasteplads for mange fugle.

Praktisk information:

Nærliggende toiletfaciliteter finder du på Tårs, Albuen, EnehøjeHestedhovedet og Langø. Ferskvand findes på samme steder, på nær Albuen.

Information om telt- og shelterpladser kan du finde via appen ”Shelter” og handle muligheder er kun på Nakskov Fjord Camping og i Nakskov by.

Mange af øerne og holmene i Nakskov Fjord er fredede og vær særligt opmærksom på fredningstider for ynglesæsonen.

Nakskov Fjord seværdigheder kan du læse mere om her, og et kort over området kan du finde her.