©  Foto:

Kajaktur: Tur til Enehøje, 3 - 8 km

TUR ENEHØJE – 7,5 KM FRA NAKSKOV – 3 KM FRA LANGØ – 4,5 FRA HESTEHOVED – 8 KM FRA ALBUEN STRAND

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app'en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App'en er GRATIS

Særlige forhold:

Der er meget lavt vand NØ for Enehøje. Nord- og sydspidsen rundes i god afstand på grund af lavt vand.

Enehøje:

Øen ejes af Staten, så der er offentlig adgang til det meste. Dog er bygningerne og arealerne tæt ved disse privatejede og nordspidsen er lukket for færdsel i fuglenes yngletid 15/3 – 15/7, men ellers kan man her nyde livet på en ”øde” ø. Læs mere om denne unikke ø på Naturstyrelsen her.

Turbeskrivelse/oplevelser:

Som en bølgebryder ligger den næsten 3 km lange ø Enehøje på kanten af Langelandsbæltet og beskytter de andre mindre øer i fjorden mod store bølger. Navnet Enehøje passer fint, idet øens højeste sted rager 16 meter op over havets overflade og i øvrigt det meste af det flade Vestlolland. Der er faktisk en 17-18 km til højere liggende områder. Enehøje kan også byde på fjordens bedste badestrand. Badestranden findes på øens vestside. Vand hentes ved landbrugsbygning midt på øen.

Praktisk information:

Nærliggende toiletfaciliteter finder du på Tårs, Albuen, EnehøjeHestedhoved og Langø. Ferskvand findes på samme steder, på nær Albuen.

Information om telt- og shelterpladser kan du også finde via Naturlandet, og indkøbsmuligheder er kun på Nakskov Fjord Camping og i Nakskov by.

Mange af øerne og holmene i Nakskov Fjord er fredede og vær særligt opmærksom på fredningstider for ynglesæsonen.

Nakskov Fjord seværdigheder kan du læse mere om her, og kort over Nakskov Fjord området kan du finde her.