Kajaktur: Tur til Enehøje, 3 - 8 km

TUR ENEHØJE – 7,5 KM FRA NAKSKOV – 3 KM FRA LANGØ – 4,5 FRA HESTEHOVED – 8 KM FRA ALBUEN STRAND

Vidste du, at du kan se denne rute og mange flere naturoplevelser i app’en ”Naturlandet”. App’en kan hentes i App Store eller Google Play. Al information er tilgængeligt på dansk, engelsk og tysk – App’en er GRATIS

Særlige forhold:

Der er meget lavt vand NØ for Enehøje. Nord- og sydspidsen rundes i god afstand på grund af lavt vand.

Enehøje:

Øen ejes af Staten, så der er offentlig adgang til det meste. Dog er bygningerne og arealerne tæt ved disse privatejede og nordspidsen er lukket for færdsel i fuglenes yngletid 15/3 – 15/7, men ellers kan man her nyde livet på en ”øde” ø. Læs mere om denne unikke ø på Naturstyrelsen her.

Turbeskrivelse/oplevelser:

Som en bølgebryder ligger den næsten 3 km lange ø Enehøje på kanten af Langelandsbæltet og beskytter de andre mindre øer i fjorden mod store bølger. Navnet Enehøje passer fint, idet øens højeste sted rager 16 meter op over havets overflade og i øvrigt det meste af det flade Vestlolland. Der er faktisk en 17-18 km til højere liggende områder. Enehøje kan også byde på fjordens bedste badestrand. Badestranden findes på øens vestside. Vand hentes ved landbrugsbygning midt på øen.

Praktisk information:

Nærliggende toiletfaciliteter finder du på Tårs, Albuen, EnehøjeHestedhoved og Langø. Ferskvand findes på samme steder, på nær Albuen.

Information om telt- og shelterpladser kan du finde via appen ”Shelter” og handle muligheder er kun på Nakskov Fjord Camping og i Nakskov by.

Mange af øerne og holmene i Nakskov Fjord er fredede og vær særligt opmærksom på fredningstider for ynglesæsonen.

Nakskov Fjord seværdigheder kan du læse mere om her, og kort oversigt for området kan du finde her.