©  Foto:

Kramnitze Strand

Adgang for handicappede og fine forhold for surfing

Dejlig sandstrand i et område med badebro, feriehuse, campingplads, lille lystbådehavn og købmand/kiosk. Ved Kramnitze øst for havnemolen finder du en perfekt startplads for surfing. Der er rigelig plads til at sætte kites op.  

Kramnitze Strand er en af de mange sandstrande langs Lollands sydkyst, hvor diget beskytter mod oversvømmelser af det indre land.

Digerne langs Sydkysten blev opført efter Stormfloden i 1872 og vedligeholdes i dag af Lollands Digelaug og Lolland Kommune.
Pumpestationen ved Kramnitze, der er Nordeuropas største pumpestation, sørger i dag for afvandingen af det inddæmmede område og kan pumpe 20 m3 vand ud i Femern Bælt pr. sekund. Ved pumpestationen findes endvidere sluse, bro og en lille lystbådehavn. 

Der er gode muligheder langs Lollands kyster for at dyrke dine interesser i den fri natur. Som lystfisker har du mulighed for at fiske fra kysten, bro eller mole – sejle ud i en jolle eller med en turbåd. Fra kysten fanges havørred og i maj måned hornfisk. Husk at købe fisketegn når du fisker i Danmark. Fisketegn købes online

Området rummer også en rig flora. Således finder man her Danmarks nok største bestand af ager-kohvede, tillige med interessante arter som vild selleri, strand-skjaller, drue-gåsefod, hjorterod og soløje-alant. 

Stranden renses hver 3. uge i badesæsonen.

På cykelstien ”Østersøruten” kan du cykle på diget hele vejen til Rødbyhavn eller mod øst ad Østersøruten, hvor man kan fortsætte på cykelstien ”Nakskov Fjordstien” hele vejen langs fjorden ind til centrum af Nakskov. 

GRATIS APP ”Det Naturlige Lolland” giver yderligere inspiration.

Del dine øjeblikke: