©  Foto:

Cykelrute: Det flade Lolland - 39 km

Med oplevelsesruten "Det flade Lolland" får du kultur og smuk natur hvor det aldrig går op ad bakke. Perfekt for hele familien!

Det karakteristiske flade terræn på Sydlolland skyldes de inddæmmede områder. Hele Lollands sydlige kyst er indkranset af et dige, der blev etableret efter den store stormflod i 1872. Ved stormfloden kom der så meget vand ind i den gamle Rødby Fjord, at den blev forbundet med Nakskov Fjord i vest, hvorved Sydvestlolland blev en selvstændig ø. Rødby Fjord blev efterfølgende inddæmmet og tørlægningen endeligt afsluttet i 1966.

Med start i Kramnitze går cykelruten vestpå igennem Hummingen. Ved kyststrækningen mellem de to byer gik den gamle Rødby Fjord ind i landet.

I Hummingen går cykelruten op på diget med en skøn udsigt ud over det inddæmmede land og Femern Bælt. Efter tre kilometer drejer du mod Dannemare, som er den største by på cykelruten. Her findes muligheder for indkøb og overnatning samt en smuk kirke.

Herfra videre mod Tillitse med en kirke og et lille cykelpitstop. Midtvejspunkt på ruten er Vindeholme Skov med Vindeholme Slot. Cykelruten fortsætter igennem skovene tilbage mod Dannemare.

Denne gang fortsætter cykelruten mod Gloslunde og Hoby. I Gloslunde finder du et lille museum der fortæller om Stormfloden 1872.

I 1920 fandt man ved Hoby en stormandsgrav med gravgods fra romersk jernalder. Derfra går cykelruten tilbage til Kramnitze.

Læs mere og se kort over ruten i Naturlandets folder her.

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under "Naturlandets oplevelsesruter" i appen.

Cykelruten er en af Naturlandets 19 lokale oplevelsesruter, som er skiltet med symboler - du skal bare følge ”slottet”. Ruten starter og slutter i Kramnitze, se kortet herunder.