©  Foto:

Cykelrute: Vilde heste - 37 km

Oplev unik natur på det sydligste Lolland! På Naturlandets oplevelsesrute "Vilde heste" venter der mange spændende oplevelser på Sydlolland og i naturreservatet Saksfjed-Hyllekrog.

Ruten går fra Lalandia gennem Rødbyhavn, og derefter forbi spændende landsbyer og Lungholm Slot. I Errindlev kan der provianteres hos den lokale købmand.

Naturcenter Lyttesholm er næste store stop på turen, og indgang til naturreservatet Saksfjed-Hyllekrog. Her findes information om det spændende område. Naturreservatet er et af Danmarks vigtigste steder for trækkende rovfugle, og byder samtidig på vilde heste, havørne, et væld af vadefugle, en stor bestand af dåvildt samt anden spændende fauna og flora.

Med en skøn udsigt ud over Femern Bælt går turen tilbage mod Rødbyhavn vestpå ad Det Sydlollandske Dige, der blev etableret efter stormfloden 1872. På tilbagevejen cykler du på Jernbanestien, en nedlagt jernbane der forbandt syd- og midtlolland. Hele strækningen til Maribo er en smuk og bilfri sti.

Læs mere og se kort over ruten i Naturlandets folder her. 

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under "Naturlandets oplevelsesruter" i appen.

Cykelruten er en af Naturlandets 19 lokale oplevelsesruter, som er skiltet med symboler - du skal bare følge ”hesten”. Ruten starter og slutter ved Lalandia i Rødby, se kortet herunder.