©  Foto:

Majbølle Mølle

Majbølle Mølle troner i landskabet tæt på Guldborgsund, farvandet mellem Lolland og Falster. Møllen er nænsomt men gennemgribende renoveret, så der nu kan afholdes arrangementer i cafeen, endda med adgang til handicaptoilet. Det er et hjertevarmt sted, hvor fortiden blomstrer i nutiden.

Opført i 1881 som en hollandsk mølle, er Majbølle Mølle et markant symbol i landskabet og en vigtig del af områdets kulturarv.

Lolland var fyldt med vajende kornmarker og bød på en mangfoldighed af møller indtil roeproduktionen tog langsomt tog over, da Danmark solgte de vestindiske øver i Caribien til USA i 1915 og adgangen til sukkerrør forsvandt.

Efter omfattende istandsættelse genindviede Majbølle Møllelaug møllen i 1989. I dag fungerer møllen som et levende museum, og kornmagasinet huser et udstillings- og mødelokale, mens forrummet byder på en udstilling af gamle markredskaber.

Den restaurerede mølle står som et levende bevis på dansk håndværksmæssig kunnen og er et populært udflugtsmål for både lokale og besøgende. Møllevingerne er f.eks. fremstillet fra et stort egetræ fra det nærliggende Knuthenborg gods.

Majbølle Møllelaug, som er en forening, driver i dag møllens daglige aktiviteter, herunder events såsom Mølledagen den 3. søndag i juni og julemarkedet.

Der fri entré og typisk åbent hver tirsdag i juli og begyndelsen af august, du kan altid se mere på hjemmesiden.