©  Foto:

Vandretur: Fuglsang og Skejten - 5 km

Oplev et spændende herregårdslandskab og enestående natur! Nyd turen blandt gamle egetræer, køer og sjældne planter i naturområdet Skejten, samt den eventyrlige park og have ved Fuglsang Herregård. Start turen ved Naturlandets INFO-punkt, hvor du kan lære mere om området.

Skejten er et naturområde med egetræer, sjældne planter og en interessant fauna i et fugtigt og vildt marskagtigt sområde.
Området er fredet og har aldrig været dyrket. Egetræerne er op til 300 år gamle.

Navnet Skejten kommer af det oldnordiske ord "skejt", som betyder et sted hvor der er hestekampe. Man "hidsede" hingste, som så kæmpede mod hinanden, og der blev væddet om udfaldet. Der er informationsskilte på stedet.

Stierne er ujævne og ofte våde og der er primitive broer over de åer, der løber gennem området og ud i Guldborgsund. Husk godt fodtøj, gerne gummistøvler e.l.

Skejten afgræsses af kreaturer i sommerhalvåret. Hunde skal altid være i snor på Skejten, dels på grund af kreaturerne, dels på grund af det øvrige dyreliv i området, ikke mindst de mange ynglende fugle.

Området ejes af Det Classenske Fideicommis.

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under vandreruter i kategorien "Det bedste fra Naturlandet" i appen.