Fejø

Fejø ligger som en svøbt perle i Smålandshavet blot 15 minutter fra NordLollands kyst, den lille færge M/F Christine stævner ud fra Kragenæs fra tidlig morgen til sen aften . Øen er idyllisk og kendt for sin most og æbler og sine venlige og imødekommende beboere, der bor cirka 650 beboere på øen som har landsbyerne, Østerby og Vesterby. Begge byer er præget af idylliske, gamle huse, mange med stråtag. Midt på øen finde man Fejø Mølle informationsstedet og hyggelig café.

Overnatning på Fejø

Der er mange muligheder for en god overnatning rundt omkring på Fejø. Kernegaardens charmerende ferielejligheder med havudsigt og bondegårdsferie for børnefamilier med geder, frilandskvæg, kaniner, høns og katte er også et besøg værd og for dem som mere er til Bed & Breakfast er der værelse i hovedhuset med lækker gourmet morgenmad af lokale specialiteter. På gården er der Gårdbutik, Tapas Café samt mosteri og cideri. Det er en hyggelig lokal oplevelse, hvor du få mulighed for at komme helt tæt på nogle af ø-boerne.

Der er også Fejø Camping og Teltpladsen, hvor man kan bo helt tæt på naturen. Vil du hellere bo i et feriehus eller sommerhus, er der eksempelvis Fejø Feriecenter eller Campaya, som tilbyder nogle lækre sommerhuse med udsigt ud over øen, vandet og den vidunderlige natur. 
Det er også muligt at være aktiv med sin familie ved at leje hus med kajakker inkluderet.

Fejø Kirke

Fejø Kirke er en af Danmarks ældste ø-kirker. De ældste dele af kirken er opført omkring 1240, mens koret, skibet, tårnet og våbenhuset er opført løbende i de efterfølgende årtier. I middelalderen var kirken viet til Sct. Nicolaus, de søfarendes helgen. Kirken er beliggende helt ned til vandet og tjente oprindeligt som kirke for de omkringliggende øer, hvorfra kirkegængerne kom sejlende til kirke.

Fejø Frugt

Den frodige og lerholdige jord på Fejø er ideel til frugtdyrkning og Fejø har da også igennem tiden været kendt netop for sin frugtproduktion. Det omgivende hav giver et lidt mildere klima i de kritiske forårsmåneder, så frugten har alle de bedste betingelser for at gro. De mange frugttræer blomstrer gerne i midten af maj og er et utrolig smukt syn. Fejø kan noget med most og cider, så finder man en lokal producent, bør man gøre sig tjenesten at smage.

Langs vejene på Fejø finder du et væld af små ubemandede landevejsboder, der sælger alt fra skønne lokalt dyrkede frugter og grøntsager til hjemmelavet marmelade, honning, friske æg, madding til fisketuren eller hvad med en ægte Fejønisse? Når du skal betale dine varer lægger du blot det beløb der svarer til prisen på varerne i bodens lille kasse. 

Fejø Events

Fejø er en meget aktiv ø, blandt andet afholdes der i pinsen et stort, festligt Pinsekarneval med optog fra havn til havn. I slutningen af juli samles drivkvaser og andre både fra nær og fjern til træskibskapsejlads i farvandet ud for Dybvig Havn. Efteråret står i frugtens tegn når pæreskuderne i starten af september sejler til Nyhavn, lastet med frisk Fejø frugt til københavnerne. I oktober fejres æblets dag på Fejø, En hel dag med Fejøs frugter som det centrale element.

Skalø

Når du besøger Fejø må du ikke snyde dig selv for et besøg på Skalø der er forbundet med Fejø via en smal dæmning. Skalø er blot omkring 100 hektar, og har sin egen lille private havn. Skalø´s smukke landskab varierer med høje lerklinter og flade strandenge. Skalø har et rigt fugleliv og hvert forår og efterår er der mange trækfugle der gør holdt på Skalø på deres vej sydover. Det er muligt at tage en vandretur Skalø rundt, Hvis du følger markvejen mod nord kommer der en sti til stranden (mod øst). Herfra kan du gå Skalø rundt ad stranden.

Del denne side

Vidste du!

Du kan købe dit eget feriehus på Fejø til kun 395.000, og se mere på www.fejoe-feriecenter.dk