Dodekalitten

 

Foto: Torfi Agnarsson © Thomas Kadziola

Oplev kunstværket
Dodekalitten

En magisk cirkel af kæmpe skulpturer på toppen af de lollandske alper udgør Lollands kunstneriske varetegn. De gigantiske stenstøtter er skabt af billedhuggeren Thomas Kadziola og er i kombi med elektronisk musik af Wayne Siegels en total-oplevelse for krop og sjæl.

Historien

Artisterne

artisterne

Billedhugger Thomas Kadziola og musikkomponisten Wayne Siegel er kunstnerne bag Dodekalitten.

Art in progress
Foto: Thomas Kadziola

art in progress

12 års proces med fantastiske stenskulpturer. Arbejdet med Dodekalitten startede i 2010 og er stadig i gang.

Art in progress
Foto: Thomas Kadziola

soundscape

Komponist Wayne Siegel har skabt en lydinstallation specielt til Dodekalitten og er en del af det samlede kunstværk.

Det visuelle

Et unikt monoment med udsigt til bronzealderens gravhøje og smålandsfarvandet.
Et kunsterisk varetegn for Lolland.
Følg hjertestien og glæd dig til synet, der møder dig. Det er alle skridt værd.

Dodekalitten Stars

Foto: Per Rasmusen © Thomas Kadziola

Tomas

Foto: Lars Christensen

Billedehugger Thomas kadziola

Født 1962. Er uddannet billedhugger, og debuterede på kunstnernes efterårsudstilling i 1989. Han har arbejdet både i sten, jern, bronze og træ - og ofte med mennesket i fokus. Thomas er kendt for sine stenhoveder, der kan ses over hele Danmark. Fra Dronninglund i Vendsyssel, til Svendborg på Fyn, kongernes København og på Lolland-Falster, hvor han bor i dag. Dodekalitten er hans mesterværk og den største installation lavet til dato. De højste af sten-skulpturerne måler mere end 9 meter og har taget år at lave. Thomas Kadziola har deltaget i en række internationale symposier og er i dag en del af kunstnersammenslutningen stokrosebanden i Nykøbing Sjælland.

Wayne

Foto:Wayne Siegel

musik af wayne siegel

Født i 1953 i USA, men har siden 1974 boet i Danmark. Han er oprindeligt inspireret af amerikansk folkmusik og afro-amerikansk blues og avantgarde rock. Han er uddannet fra universitetet i Santa Barbara og musikkonservatoriet i Aarhus. Wayne har siden 1986 været underviser i Danmark, og har blandt andet været leder af DIEM (Dansk Institut for Elektronisk musik) og fra 2003 til 2018 professor ved Det Jyske Musikkonservatorie i Aarhus. Computeren og elektronisk instrumenter er blevet integreret i hans værker, og Wayne har ud over “solkredsen” skabt til Dodekalitten lavet en permanent 12-kanals lydinstallation Outside-In til den sorte diamant i København.

Art in progress

Foto:Thomas Kadziola

12 stenskulpturer - mere end 12 års proces

Dodekalitten er et “work in progress” kunstværk, der efter planen er komplet med 12 skulpturer i 2025. Alle skabt af billedhugger Thomas Kadziola. Arbejdet med Dodekalitten i de lollandske alper gik for alvor i gang i 2010, hvor pladsen på Ellevehøj blev dannet. Herefter gik turen til stenbrud i Sverige for at finde det perfekte materiale til kunstværket. I 2012 blev den første stenskulptur færdig. Den næste fulgte i 2013, og i 2014 var der indvielse af Dodekalitten med fire sten på Ellevehøj: To færdige og to rå. Flere skulpturer står i dag i cirklen og udvides løbende kom og følg med i værkets proces.

Art in progress

Foto:Thomas Kadziola

Dodekalittens musik

Solkreds er en permanent lydinstallation, der er skabt af Wayne Siegel specielt til Dodekalitten på Lolland. Lyden strømmer ud af granit siddesten. Én ud for hver skulptur. Solkredsen er skiftevis hørbar og lydløs. Lyden består af elektroniske stemmer, én i hver højttaler. Stemmerne danner skiftende harmonier. Harmonierne udvikler sig langsomt over tid. Sommetider højt. Sommetider stille. Inspirationen til musikken kommer fra naturen på sydhavsøerne, som kan være både smuk og barsk og alt derimellem. Solkreds er en permanent installation.

Se alle vores kulturoplevelserSe mere

Andre oplevelser

Se det hele

Bliv inspireret af vores online turistkatalog
og kig på de mange events i kalenderen.
turistkatalog