©  Foto:

Cykelrute: Det sydligste Danmark - 34 km

Rundt om Sydfalster gennem skov og langs kyster; denne flotte oplevelsesrute på 34 km starter ved Lupinparken i Marielyst. I Bøtøskoven kan du få øje på de vilde heste, og senere på turen oplever du Danmarks sydligste punkt, Gedser Odde.

Man cykler sydpå gennem sommerhusområdet og ned til Bøtøskoven. Nær indgangen til skoven er en dejlig badestrand.

Man kan cykle og gå gennem Bøtøskoven, hvor der går vilde heste og kvæg, der fungerer som naturplejere og skaber en ny, lysåben skov. Hold afstand til dyrene. Der er masser af info på stedet.

I Gedesby kan man fx besøge den lille kirke. Der er mulighed for at købe forfriskninger, eller besøge den gode badestrand.

Midtvejspunktet er på Gedser Odde, ved Marine- stationen. Her er der mulighed for at sidde ned og der er toilet og man kan tappe drikkevand.

Gedser Odde er Danmarks sydligste punkt, her er der frit spil for vind og hav, og hvert år æder havet lidt af kysten. Flere bygninger er allerede forsvundet, men den tidligere Marinestation holder stadig stand.

Turen går så mod Gedser. Er du fugleinteresseret, kan du besøge Gedser Fuglestation undervejs.

I Gedser er der både indkøb, spisesteder, overnatning, seværdigheder og et dejligt naturområde.

Videre nordpå går turen ad den gamle landevej, gennem små landsbyer til Marrebæk, hvor man så cykler ind over land det sidste stykke tilbage til Lupinparken og Marielyst.

Hvis man synes ruten er for lang, kan den tages i to omgange, en nordlig del på 23 km, hvor man kun kører til Gedesby og en sydlig del på 11 km, hvor man fx tager udgangspunkt i Gedesby og kører til Gedser Odde og tilbage.

Læs mere og se kort over ruten i Naturlandets folder her. 

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under "Naturlandets oplevelsesruter" i appen.

Cykelruten er en af Naturlandets 19 lokale oplevelsesruter, som er skiltet med symboler - du skal bare følge "Sydstenen”. Ruten starter og slutter ved Lupinparken, se kortet herunder.