©  Foto:

Cykelrute: Fuglenes fristeder - 35 km

Spændende fugleoplevelser i det flade landskab ved Guldborg og omegn. Oplevelsesruten "Fuglenes fristeder" er en flot cykelrute på 35 km som starter ved Guldborg Havn.

Højdepunkterne på ruten er de to fuglereservater; Kallø Grå og Majbølle Nor. Man kan endda tage cyklen med ind i Kallø Grå reservatet, men husk at trække den! Begge reservater har fugletårne, hvorfra man kan se ud over det smukke landskab og alle fuglene.

Bemærk, at turen gennem Storskoven ikke er skiltet inde i skoven, men kun med et Naturlandetskilt ved indgangene ved hhv. Spurvestræde i Soesmarke og ved Kaløvej, se kortet.

Turen går ad fredelige landeveje, flere med cykelstier.
En særlig oplevelse er det at cykle rundt om Guldborgsundtunnellen og se ned på både motorvejen og ud over det smukke Guldborgsund.

Man kan fx holde pause i Majbølle, hvor der er bord/bænke ved gadekæret.

Hvis man synes turen er lidt for lang, kan man tage den i to omgange og køre tilbage ad landevejen mellem Majbølle og Guldborg. I anden omgang kan man så køre fra Guldborg til Majbølle og videre på turen over Hjelm og Guldborgsundtunnellen til Majbølle Nor reservatet.

Læs mere og se kort over ruten i Naturlandets folder her. 

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under "Naturlandets oplevelsesruter" i appen.

Cykelruten er en af Naturlandets 19 lokale oplevelsesruter, som er skiltet med symboler - du skal bare følge ”fugletårnet”. Ruten starter og slutter ved Guldborg Havn, se kortet herunder.