©  Foto:

Cykelrute: I havørnenes land - 36 km

Danmarks bedste mulighed for at opleve havørne! Oplevelsesruten "I havørnens land" er en fantastisk mulighed for at opleve den smukke Naturpark Maribosøerne fra landsiden, og turen kan med fordel også vandres.

Naturpark Maribosøerne er en del af Danske Naturparker, og har dette kvalitetsstempel på grund af dens enestående naturværdier, et rigt plante- og dyreliv, spændende kulturmiljøer samt de mange gode friluftsmuligheder på land og til vands. Havørnen er et af de mange dyr, som du næsten med garanti kan opleve svæve over søerne.
Maribosøerne er fire sammenhængende søer, hvor cykelruten går rundt om de to største; Søndersø og Røgbølle Sø.

Turen starter og slutter ved Stiftsmuseet i Maribo. I nærheden findes centrum med en række muligheder for indkøb, overnatning og spisning.

Halvvejspunkt på turen er fugletårnet ved Røgbølle Sø med handicapvenlig udkigspost samt borde og bænke, hvor den medbragte madpakke kan nydes.

Mellem Søndersø og Røgbølle Sø ligger det idylliske Søholt Gods med en tilhørende interessant barokhave opført i fransk stil, som uden tvivl er et stop værd. Søholt Gods tilbyder guidede ture med mulighed for let forplejning.

På tilbagevejen går turen forbi Naturskolen, med en fantastisk udsigt over Søndersø, og videre ad en smuk natursti til Frilandsmuseet, hvor du finder et Naturlandet Info-punkt.

Ruten kommer forbi en hel del steder, hvor der er en formidabel og naturskøn udsigt ud over søerne. Medbring derfor en kikkert, hvis du gerne vil helt tæt på fuglelivet.

På turen findes mange borde og bænke hvor medbragt mad kan nydes sammen med udsigten.

Læs mere og se kort over ruten i Naturlandets folder her. 

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under "Naturlandets oplevelsesruter" i appen.

Cykelruten er en af Naturlandets 19 lokale oplevelsesruter, som er skiltet med symboler - du skal bare følge ”havørnen”. Ruten starter og slutter ved Maribo station, se kortet herunder.