Turbåden Anemonen

Tag på en uforglemmelig sejltur med turbåden Anemonen, og oplev Naturpark Maribosøernes enestående natur fra søsiden.

Maribosøerne tæller Søndersø, Hejrede Sø, Røgbølle Sø og Nørresø, og de er hjemsted for Danmarks største bestand af havørne og et usædvanligt stort antal fuglearter. Fra Anemonen oplever du dem fra første parket. Samtidig inspirerer sejlturen til flere storslåede oplevelser i Naturpark Maribosøerne til fods eller på cykel.

Ture med Anemonen
Sommeren over tilbyder Anemonen ture over en række forskellige temaer, og derudover sejler turbåden også helt almindelige non-stop rundture på de smukke søer. Anemonen har plads til 60 personer, hvoraf de 48 pladser er i tørvejr, og den sejler fra anløbsbroen ved Maribo Domkirke. Køb billetterne ombord eller book via www.naturparkmaribo.dk/anemonen
Turbåden kan også chartres til alle lejligheder i sæsonen.

Almindelige ture

Non-Stop Turbåden Anemonen sejler 1 times rundture på Søndersø uden stop. Turen kan bruges som inspiration til flere oplevelser i naturparken.

Ø-Tur Tag med på en hyggelig 2 timers sejltur, hvor der er masser af tid til at nyde lidt medbragt mad/drikke. Alt efter vejret sejles til Skelsnæs eller Borgø. Sejles onsdage og fredage i juni og august måned.

Oplevelsestur Få chancen for at se både havørn og fiskeørn på denne 3 timers tur på Maribosøerne. Svigter ørnene, er der også mange andre fuglearter at se på Maribo Søndersø. Der bliver landgang på halvøen Skelsnæs, hvor Søholts guldalderpavillon ligger i skoven, og hvis forholdene er til det, bliver der evt. også landgang på Borgø. Sejles torsdage og søndage i juli måned og august måned.

Særlige ture

Anemonetur med naturvejleder den 2. juli og 6. august kl. 14.00 Oplev Maribo Søndersø og Naturpark Maribosøerne i 3½ time med Lolland Kommunes naturvejleder Klaus Bek Nielsen, der guider os rundt mellem spændende fugle, sjældne fisk, usædvanlige planter og interessante historiske seværdigheder.  Vi går i land på Hestø, Skelsnæs og Borgø. Medbring gerne mad og drikke samt fornuftig påklædning efter vejret og evt. myggespray.

Vinsmagning

Vinhuset gentager succesen med vinsmagning ombord på Anemonen. Undervejs gøres stop på bla. Hestø og ved Naturskolen. Kontakt Vinhuset på tlf. 5478 0290 for nærmere info om dato for turen samt reservation.