De gamle Huse – Frilandsmuseet i Maribo

På tidsrejse til 1800-tallet

Brug for en timeout – så er Frilandsmuseet i Maribo det helt rette sted. Omgivet af skov, midt i det naturskønne Naturpark Maribosøerne ligger en lille perle, der begejstrer besøgende og giver oplevelser til krop og sjæl gennem årtier.

Træd 200 år tilbage i tiden og indsnus stemningen. Gå på opdagelse i de gamle bindingsværkshuse og mærk på egen krop, hvordan det var at leve på landet i gamle dage. Bevæg dig rundt i de små lavloftede rum, kik ind bag forhænget i sengene og tag læg nakken tilbage og følg hullet i den lange skorsten hele vejen op til den klare himmel. Tag skoene af i bondegården og mærk de forskellige gulve, skriv på tavlen i skolen og nyd de smukke blomster og gamle plantetyper, der vokser rundt på området.

Ved et hurtigt kik kan husene forekomme forholdsvis ens, men faktisk er der ikke to af samme slags. Gå på opdagelse og se de forskellige huse, der var vigtige for at få en landsby til at fungere. Her er mulighed for at komme helt tæt på livet hos bl.a. bondemanden, den lille husmand, landarbejderen, præsten, skolelæreren og smeden.

På området er der ligeledes mulighed for at få afprøvet sit indre legebarn, med flere forskellige gamle landsbylege, som f.eks. ’Stikke Palles øje ud’, ’Gå til Island efter sild’ eller ’Rive høns ned’. Alle lege som hele familien kan være en del af. Ellers kan man deltage i Frilandsquizzen, som udleveres i butikken.

I løbet af sæsonen er der aktiviteter for hele familien med historiske tvist. Her er der mulighed for at kommen helt tæt på historien, møde entusiastiske formidlere, opleve noget ud over det sædvanlige og få fantastiske oplevelse med hjem i rygsækken. Se programmet for museets aktiviteter på http://aabne-samlinger.dk/frilandsmuseet/frilandsmuseet/kalender/

Har du/I lyst til en særlig oplevelse, kontakt da museet og bestil en guidede tur, som vi skræddersyer efter dine ønsker. Der er mulighed for at nyde medbragt mad og drikke på området, men vi kan også bestille det for jer. Kontakt museet for nærmere information: booking@museumlollandfalster.dk / 54844400

Entré: 65 kr. Børn under 18 år gratis. Studerende og pensionister kr. 50,00 kr. Gruppe 50,00 kr. pr. person (min. 10 personer). Der forekommer forhøjede priser ved museets særarrangementer.  Husk at bestille dine billetter på forhånd her.

Vær opmærksom på, at der på Museum Lolland-Falsters udstillingssteder er begrænsede adgangsforhold for folk med funktionsnedsættelse.

Frilandsmuseet er en del af Museum Lolland-Falster. www.museumlollandfalster.dk