©  Foto:

Museum Obscurum

Falsters Minder – et gammelt hus med nyt indhold!
Museets Falsters Minder blev stiftet allerede i 1913 med det formål at bevare, forske og formidle Falsters historie. I 2009 blev museet så en del af Museum Lolland-Falster. I stueetagen kan du besøge Turistinformationen og Den gamle Købmandshandel der sælger en bred vifte af nostalgiske varer såsom fletkurve, gammeldags bolsjer og friskmalet kaffe.

Museum Obscurum – på grænsen til virkeligheden
Museum Obscurum åbnede i det gamle Falsters Minder i oktober 2017. Udstillingen tager udgangspunkt i Cornelius S. C. Rödders enestående samling, hvor fortiden og nutidens mærkelige væsener mødes, og hvor mystiske skabninger måske eller måske ikke eksisterer.
På museet har vi forsøgt at genskabe Cornelius’ hjem ved hjælp af dagbøger, optegnelser og skriblerier fra hovedpersonen selv. Kom ind på museet og se, om du kan finde Cornelius’ hemmelige samling, den mørke og mere dystre del af hans kuriositetskabinet. Lad dig fortrylle af de gådefulde genstande, som er blevet fundet bag den skjulte dør, og mød de løjerlige udstoppede dyr som kuglefisken og næbdyret samt ikke at forglemme varulven og den lille drage.

Bryd ind på Museum Obscurum efter lukketid i en nyfortolkning af det spændende escaperoom.  

Besøg også Museum Lolland-Falsters andre udstillingssteder

Stiftsmuseet i Maribo opleves stenalder gennem stenalderpigen Lola. Museet rummer også en fantastisk samling af krucifikser i udstillingen OMG. Ikke langt derfra ligger De Gamle Huse – Frilandsmuseet i Maribo, hvor livet på Lolland-Falster for 200 år siden folder sig ud. På Reventlow-museet Pederstrup er det herregårdslivet i år 1800 der udspiller sig, for de yngste er der mulighed for at tage på skattejagt på herregården og den omkringliggende park.