©  Foto:

Unikt fugleliv

Maribosøerne er et enestående fredet naturområde med et rigt plante- og dyreliv, der på grund af fuglelivet også er af international betydning.

Naturpark Maribosøerne ligger i et storslået herregårdslandskab, omkranset af marker, eng-, mose- og skovarealer. For fugle- og naturinteresserede er der mulighed for store oplevelser.

Oplev fiskeørne eller de imponerende havørne, som ellers er kendt for at være kræsne, når de vælger bopæl. Havørnen genindvandrede til Danmark ved Maribosøerne som ynglefugl i 1995 efter at have været væk i 100 år, og den kan nu ses i området hele året rundt, mens fiskeørnene kun er der mellem april og september.

Se blandt andet også masser af grågæs, taffelænder og alle fire danske arter af lappedykkere i området. Lappedykkerne holder til i alle Maribosøerne, og der er gode muligheder for at se nogle af dem langs søernes rørskove.

De mange ruter rundt om søerne indbyder til at opleve naturen både til lands og til vands – fx på cykel, i kajak eller med Turbåden Anemonen (maj - september).

Find områdets ruter i Naturlandets app her.

Få inspiration til flere unikke naturoplevelser på Sydhavsøerne her.