©  Foto:

Femern udstillingscenter i Rødbyhavn

Besøg det flotte udstillingscenter i Rødbyhavn og følg med i byggeriet af verdens længste sænketunnel, der skal forbinde Danmark og Tyskland.  

Byggeriet af verdens længste sænketunnel – Femern Bælt-tunnelen – er i gang mellem Rødbyhavn og Puttgarden i Tyskland.

I en stor udstilling i centrum af Rødbyhavn bliver du inviteret tæt på byggeriet af den 18 kilometer lange tunnel, og det enorme arbejde, der præger regionen frem mod åbningen af tunnelen i 2030.

Femern Bælt-tunnelen fra Rødbyhavn til Puttgarden bygges med to motorvejsbaner i hver retning og to jernbanespor til højhastighedstog. Når tunnelen åbner vil man kunne køre fra Danmark til Tyskland på 10 min. i bil eller 7 min. i tog.

Udstillingen giver et grundigt indblik i alle facetter af arbejdet gennem både billeder, modeller og på film på dansk og engelsk. Udstillingen er altid bemandet med guider, som kan fortælle mere om projektet og besvare dine spørgsmål.

I tilknytning til udstillingen er der en udendørs legeplads med flere borde og bænke og fri adgang til leg og hygge for både børn og voksne.

Der er gratis entré.

Udstillingen er bemandet hver dag med følgende åbningstider.

Efter besøget kan du også besøge udsigtsplatformen for enden af Gl. Badevej i Rødbyhavn, hvor man kan se ud over arbejdet til lands og til vands. Udsigtsplatformen er udstyret med en kraftig kikkert, så du kan komme helt tæt på blandt andet byggeriet af nedkørslen til tunnelen få hundrede meter væk og det omfattende arbejde ud for kysten.