©  Foto:

Knuthenborg Safaripark -Evolutionsmuseet

Evolutionsmuseet sætter nutidens dyreliv i perspektiv. Ved hjælp af fortidige kæmpetudser og dinosaurskeletter der aldrig før har været i Danmark, fortælles vor moderne dyrelivs historie. Museet er derfor fantastisk placeret midt i Knuthenborg Safaripark. Evolutionsmuseet viser en unik samling af ægte knogler og skeletter fra glubske dinosaurer, spøjst udseende permtidsdyr og kæmper fra istiden. Din forståelse af levende liv vil blive revolutioneret igennem dit besøg.

Evolutionsmuseet

Evolutionsmuseet er et stort, selvstændigt museum med sensationelle og ekstremt værdifulde fund af store fortidsskeletter. Du tages med på en 300 millioner års rejse i tid, der åbner porten til en anden verden. For at fortælle evolutionshistorien og fremhæve de unikke skeletter er udstillingen en nyfortolkning af den traditionelle museumsoplevelse. Evolutionsmuseet byder på lys- og lydkunst suppleret af et duftunivers, som er helt sensationelt og giver historiefortællingen en ny dimension. Duftene kan være blodige, ækle, jordslåede, sumpede og endda friske!

Permtid

Permtiden fortæller historien om vores tidligste forfædre. Det er millioner af år tilbage i tiden før både neandertalere og dinosaurerne. De første mange millioner år af livets historie fandtes livet kun i vand men for hundreder af millioner år siden begyndte nogle af fiskene at få smag for livet på overfladen. En enorm transformation gik i gang – ben voksede ud og erstattede finner, lunger udvikledes og hud, øjne, ører og resten af kroppen forandredes til at kunne overleve et liv i den frie luft.

I Permtiden for 300 millioner år siden var transformationen lykkedes og en række af store dyr indtog landjorden, heriblandt vores (pattedyrenes) tidligste forfædre hvis skeletter du kan se i øjnene i udstillingen.I løbet af jordens historie har der været fem store masseuddøener og den største af dem kaldes ‘The Great Dying’, hvor 90% af alt levende i havet og 70% af alt levende på landjorden uddøde. Denne masseuddøen markerer afslutningen af Permtiden og starten på Dinosaurtiden.

Dinosaurtid

Velkommen til giganternes verden – dinosaurernes verden. Evolutionshistoriens påfund i denne tid var gigantiske størrelser. Evolutionsmuseet har nogle af verdens største og mest ægte skeletter udstillet, såsom den bedst bevarede Allosaurus nogensinde fundet også kaldet Big Joe. Han var et sandt mareridt for alt levende dengang, idet han kunne holde selv Tyrannosaur-familien nede i årtier. Big Joe har ligget millioner af år i en sandsten og på trods af tiden i mørket, så er mere end 95% af det ægte skelet stadig tilbage.

Del dine øjeblikke: