©  Foto:

PilgrimsHuset

PilgrimsHuset

PilgrimsHuset er den nærmeste nabo til Domkirken og de 600 år gamle klosterruiner i Maribo på Lolland. Vi byder gæster velkommen og guider dem. Huset ejes af Refugiet Lolland-Falster og administreres af Lolland-Falster Stift og drives på et folkekirkeligt, økumenisk grundlag med samarbejde mellem Birgittaklosteret, Domkirken og andre lokale aktører.

Huset har en café, en gæstebolig, en butik, information, mulighed for en hyggelig snak, stilhed med mere. Et fredfyldt sted, åbent for alle. Pilgrimshuset er knudepunkt for en masse vandreruter, der kobler smuk natur, klostre, kirker og herregårde sammen

Café

Vi sælger "PilgrimsHusets tallerken, lette anretninger, kaffe, kage og kolde drikke i caféen. Terrassen og huset har direkte udsigt over søen.

Gæstebolig

Gæsteboligen tilbyder fredelige og rolige værelser med dejlige senge, et privat køkken og et stille rum. Faciliteterne kan anvendes af alle. Vi henviser til Booking.com for værelsespriser-

Vandring

Pilgrimsvandring bliver mere og mere populært, og to moderne pilgrimsruter krydser hinanden i Maribo. Klosterruten og Santiago-ruten er designet til at føre gæsterne gennem Den Danske Kirke og det kulturelle landskab, og samtidig forbinde til andre pilgrimsruter i Europa.

Det er gratis for alle at gå på pilgrimsruterne. At blive fornyet af at rejse er en oldgammel oplevelse. Gennem pilgrimsvandring bliver ens perspektiver gjort bredere, så vejen ikke blot er en fysisk rejse, men også en spirituel. At opleve så meget som muligt er ikke målet med en pilgrimsrejse. Det er derimod at tage tiden til at slappe af, gøre sig overvejelser og at reflektere over sit jeg - samt at være til stede i nuet.