Turbåden Anemonen

Tag på en uforglemmelig sejltur med turbåden Anemonen, og oplev Naturpark Maribosøernes enestående natur fra søsiden.

Maribosøerne tæller Søndersø, Hejrede Sø, Røgbølle Sø og Nørresø, og de er hjemsted for Danmarks største bestand af havørne og et usædvanligt stort antal fuglearter. Fra Anemonen oplever du dem fra første parket. Samtidig inspirerer sejlturen til flere storslåede oplevelser i Naturpark Maribosøerne til fods eller på cykel.

Ture med Anemonen
Sommeren over tilbyder Anemonen ture over en række forskellige temaer, og derudover sejler turbåden også helt almindelige non-stop rundture på de smukke søer. Anemonen har plads til 60 personer, og den sejler fra anlægsbroen ved Maribo Domkirke. Køb billetterne ombord. Turbåden kan også chartres til alle lejligheder i sæsonen, dog uden for ordinære sejltider.

Ordinære ture
Anemonen sejler en 50 minutters rundtur på søen uden stop og uden guide. Turen er en god idé, hvis man er ude efter inspiration til flere oplevelser i naturen. Du kan også tage med på en to timers tur til den 17 hektar store ø Borgø i Søndersøen, som med tiden er forvandlet til et eksklusivt naturområde.

Oplevelsesture med guide
Oplevelsesture med Anemonen er en særlig oplevelse, hvor der bliver fortalt om både naturen og kulturen på og omkring søen. Tilmelding til oplevelsesturene kan gøres på Anemonens hjemmeside

Nattergaletur til Borgø
Oplev morgenstemningen og det aktive fugleliv på Maribo Søndersø på en tre timers tur. Der er landgang på Borgø med en rundtur på øen, inden Anemonen sejler til Naturskolen. Herfra er der mulighed for at vandre tilbage af naturstien gennem Kidnakken tilbage til Domkirken.

Borgøudflugt
Tag med på en sen sejltur på 2 ½ time, og oplev det rige fugle- og dyreliv på Maribo Søndersø. Der er landgang på Borgø med en fortælling om borganlægget og øens nyere historie. Nyd medbragt mad og drikke på Borgø eller på Anemonen.

Skelsnæs- og Borgøudflugt
På en ca. 3 ½ timers tur på Maribo Søndersø besøger vi først guldalderpavillonen på Skelsnæs, inden turen går til Borgø med rundvisning på øen.

Udflugt til Havørnens rige
Få både chancen for at se havørne og fiskeørne på denne 3 ½ timers tur på Maribosøerne. Svigter ørnene, er der også mange andre fuglearter på Maribo Søndersø.

Jazzboat
Jazz-interesserede kan godt begynde at glæde sig til 3. weekend i juli, hvor Anemonen sejler en tur med jazzband ombord.

Del denne side

Opdateret af:

Visit Lolland-Falster opdatering@businesslf.dk
 

Kontakt

Adresse

Maribosøen ved Dom
4930 Maribo

Fakta

  • Type

    • Bådtur

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 11.501376168
Latitude : 54.773553003