Turbåden Anemonen

Tag på en uforglemmelig sejltur med turbåden Anemonen, og oplev Naturpark Maribosøernes enestående natur fra søsiden.

Maribosøerne tæller Søndersø, Hejrede Sø, Røgbølle Sø og Nørresø, og de er hjemsted for Danmarks største bestand af havørne og et usædvanligt stort antal fuglearter. Fra Anemonen oplever du dem fra første parket. Samtidig inspirerer sejlturen til flere storslåede oplevelser i Naturpark Maribosøerne til fods eller på cykel.

Ture med Anemonen
Sommeren over tilbyder Anemonen ture over en række forskellige temaer, og derudover sejler turbåden også helt almindelige non-stop rundture på de smukke søer. Anemonen har plads til 60 personer, hvoraf de 48 pladser er i tørvejr, og den sejler fra anløbsbroen ved Maribo Domkirke. Køb billetterne ombord eller book via www.naturparkmaribo.dk/anemonen
Turbåden kan også chartres til alle lejligheder i sæsonen.

Ordinære ture
Anemonen sejler en 50 minutters rundtur på søen uden stop og uden guide. Turen er en god idé, hvis man er ude efter inspiration til flere oplevelser i naturen. Du kan også tage med på en to timers tur til den 17 hektar store ø Borgø i Søndersøen, som med tiden er forvandlet til et eksklusivt naturområde. Denne tur sejles dog kun lørdage i juli måned. I juni og juli måned kan du tage på en 2 timers aftentur.

Oplevelsesture med guide
Oplevelsesture med Anemonen er en særlig oplevelse, hvor der bliver fortalt om både naturen og kulturen på og omkring søen. Tilmelding til oplevelsesturene kan gøres på Anemonens hjemmeside

Borgøtur uden guide
En tur på ca. 2 timer.
Vær opmærksom på, at der kan være mange myg på øen, så sørg for at have myggebalsam med, og evt. tage lange bukser på.

Aftentur
Tag på en hyggelig 2 timers aftentur, hvor der er masser af tid til at nyde medbragt mad/drikke.
Sejler fredage i juli måned

Udflugt til Havørnens rige
På denne årstid er der mulighed for at se både havørn og fiskeørn på Maribosøerne. Havørnene er der hele året rundt. Fiskeørnene kommer i træktiden april-maj og august-september, men ofte er der også oversomrende fiskeørne på søerne, selvom de (endnu) ikke er registrerede som ynglefugle ved søerne. Skulle ørnene svigte er der mange andre spændende fuglearter at iagttage på Maribo Søndersø, så fugleoplevelser er garanteret. Der fortælles også om områdets rige kulturhistorie og der bliver landgang undervejs, på Skelsnæs og evt. også på Borgø, hvis forholdene er til det.

Bemærk: Turen kræver tilmelding. Husk godt fodtøj, evt. kikkert, myggeolie og proviant.

Turen sejles tirsdage juli måned samt søndage i juli og august måned.

Del denne side

Opdateret af:

Visit Lolland-Falster info@visitlf.dk
 

Kontakt

Adresse

Maribosøen ved Dom
4930 Maribo

Fakta

  • Type

    • Bådtur

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 11.501376168
Latitude : 54.773553003