Hotel Saxkjøbing udefra

Købstæder på Lolland-Falster

Foto: Emil Spangenberg

Lolland-Falster har en perlerække af charmerende købstæder - alle med deres egen sjæl og karakteristika. Besøg fx den smukke og hyggelige havneby Nysted, der med sine mange velbevarede huse og idylliske småstræder virkelig er sin egen. Læs mere om vores købstæder og find din egen favorit.

Liste
Kort

Nykøbing Falster

Falsters største by, Nykøbing Falster, er en stemningsfuld by med en smuk beliggenhed ned til Guldborgsund. Byen har et tæt net af gågader med mange butikker og cafeer. Her finder du også MiddelaldercentretGuldborgsund Zoo og flere museer. Der er et bredt udvalg af overnatningssteder og restauranter i byen, så det er en god base for at udforske området.

Læs mere
Foto: BEST Production

Maribo

Domkirkebyen Maribo har sin helt egen atmosfære, hvor livlig handel og fredelig købstadsidyl går op i en højere enhed. Byen ligger midt i Naturpark Maribosøerne, hvor du fx kan hoppe på turbåden Anemonen. Her er flere spise- og overnatningssteder, og lidt nord for byen ligger Knuthenborg Safaripark.

Læs mere
Hestehoved Strand
Foto: Gitte Skovgaard Kristensen

Nakskov

Nakskov, der er Lollands største by, ligger smuk for enden af Nakskov Fjord. Byen har mange hyggelige stræder og gader – heriblandt en af Danmarks ældste gågader. Oplev det smukke fjordlandskab på tur med den gamle postbåd eller besøg Frederiksdal Gods og smag stedets verdensberømte kirsebærvin.

Læs mere
Nysted byhuse
Foto: @felecool

Nysted

Nysted ligger smukt placeret i en lille beskyttet vig på Lollands sydkyst. Nyd byens smukke huse og gamle gader og oplev havnen med kig til Aalholm Slot. Fra havnen kan du tage på sælsafari, og det er også herfra årets Hajkutter Regatta lægger fra. Ca. ti km NØ for Nysted kan du besøge Fuglsang Herregaard og det tilhørende kunstmuseum.

Læs mere
Foto: Visit Lolland-Falster

Sakskøbing

Sakskøbing, der er kendt for sit smilende vandtårn, ligger smukt i bunden af Sakskøbing Fjord. Udover et hyggeligt bymiljø, er det også her du kan opleve Sydhavsøernes Frugtfestival og Hotel Saxkjøbing, hvor kokken Claus Meyers madfilosofi gennemsyrer menukortet. Lidt udenfor byen kan du besøge Krenkerup Bryggeri og smage deres prisbelønnede øl.

Læs mere
Foto: Visit Lolland-Falster

Rødby

Rødby er ikke bare en færgeby men også hjemsted for det populære feriecenter og badeland Lalandia, der er fuld af action og aktivitet. Action får du også hos Faldskærmsklubben, der blandt andet tilbyder adrenalin-fremkaldende tandemspring. Og så er det her, du kan besøge Femern Infocenter og blive klogere på den kommende Femern-forbindelse.

Læs mere
Stubbekøbing huse
Foto: Visit Lolland-Falster

Stubbekøbing

I Stubbekøbing, der ligger smukt på det nordlige Falster ved Grønsund, kan du spadsere rundt blandt huse og købmandsgårde fra 1700-tallet og besøge Danmarks Motorcykelmuseum med Nordeuropas største samling af veteranmotorcykler. Eller deltag i Kun For Forrykte Festivalen med masser af musik, mikrobryg og inspirerende talks. Om sommeren har byen forbindelse til Bogø med veteranfærgen Ida.

Læs mere
Gedser Remise tog og Det Gule Palæ
Foto: Gedser Remise

Gedser

Det er umuligt ikke at føle respekt for naturens kræfter, når man står på Gedser Odde og bliver blæst godt igennem, mens de store Østersøbølger slår mod kysten og æder af lerklinten. Danmarks sydligste punkt er en særlig oplevelse og en af de skjulte skatte på Lolland-Falster.

Læs mere

Find mere inspiration her...