©  Foto:

Cykeltur: Østersøruten Etape 3: Nakskov - Maribo - 70 km

Etape 3: Nakskov - Maribo

70 km, heraf 57 km stabilt grus og 13 km asfalt.

Middelalderbyen Nakskov er værd at bruge ekstra tid på, blandt andet Dronningens pakhus opført i 1589 af enkedronning Sofie, der var kong Christian IV’s mor. Her er hyggelige gågader, spændende museer, bådtur på fjorden og byliv.

Fra Nakskov Fjord fortsætter Østersørutens etape 3 med en 30 km fredfyldt naturoplevelse på Danmarks længste dige. Det første stykke har du en fantastisk udsigt til Nakskov Fjord med de mange små øer, og på sydkysten af Lolland får du udsigt over Østersøen til den ene side og et smukt og varieret landskab til den anden.

Når du kommer til Rødby, hvor den kommende Femern-tunnel om nogle år erstatter færgen til Puttgarden, skal du måske forkæle dig selv med spa, sauna og massage i Lalandia, inden du cykler nordpå ind i landet. Du kan også nøjes med at hoppe en tur i Østersøen fra badebroen på den nærliggende strand. Strækningen mellem Rødby og Maribo er lige så bilfri som diget. Du kører på en nedlagt jernbane hele vejen.

Du kan også vælge at starte etape 3 i Maribo, køre herfra over Rødby til Nakskov og fortsætte videre på Østersørutens etape 2.

For at få mere information om de to andre etaper af Østersøruten på Lolland-Falster, kan du klikke på dem herunder.

Læs mere i denne infobog eller download Naturlandets app, hvor du på et interaktivt kort kan følge ruten og få forslag til attraktioner, spisesteder og overnatning.