©  Foto:

Cykeltur: Østersøruten Etape 4: Maribo - Nykøbing F. - 35 km

Etape 4: Maribo - Nykøbing F.

35 km på asfalt.

Maribo er en købstad fra 1400-tallet med masser af atmosfære. På Østersørutens etape 4 er et besøg i domkirken et must, og nord for kirken er en del af gadesystemet fra middelalderen bevaret. På Torvet kan du se en statue af byens berømte digterpræst Kaj Munk.

Hvis du har mod på en ekstra dagstur, inden du cykler videre fra Maribo, bør du unde dig selv den 35 km lange tur rundt om Søndersø. Fuglelivet og naturen er helt enestående, og på nordsiden af søen ligger Engestofte Gods, hvor du kan vandre i skoven og finde sjældne orkideer.

På vej mod Nykøbing Falster er det oplagt at holde pause i Sakskøbing. Om sommeren er der frivillige medarbejdere i infohuset på torvet, som gerne fortæller om egnen, og her kan du også beundre skulpturen Roepigerne – et monument over de polske sæsonarbejdere, der arbejdede i roemarkerne på Lolland i perioden 1893-1929.

Lolland-Falster er kendt for at producere råvarer af høj kvalitet, og du finder et stort udvalg af dem i Hotel Saxkjøbings gårdbutik.

Du kan også begynde etape 4 i Nykøbing F, slutte af i Maribo og herfra køre videre på etape 3.

For at få mere information om de to andre etaper af Østersøruten på Lolland-Falster, kan du klikke på dem herunder.

Læs mere i denne infobog eller download Naturlandets app, hvor du på et interaktivt kort kan følge ruten og få forslag til attraktioner, spisesteder og overnatning.