©  Foto:

Skejten

Tag på vandretur på Skejten og oplev det vilde, udyrkede landskab, der blev formet under istidens tunge dyne.

Vildt og urørt
Skejten er et fladt og barsk naturområde, der strækker sig fra Fuglsang Have til Guldborgsund. Engen har aldrig været dyrket, og det giver derfor rig mulighed for at opleve en natur, der har levet i sin helt egen rytme.

Oplev Skejtens sjældne dyre- og plantearter og se de store sten, som isens kappe bragte ind på land for mere end 10.000 år siden. Området er desuden kendt for sine tykke, gamle egetræer, der giver landskabet en balance mellem letheden og tyngden.

På med vandrestøvlerne
Med sit varierede landskab er Skejten velegnet til vandreture, hvor man kan opleve naturen åbne sig for én. Vandreturene findes i forskellige længder og sværhedsgrader. Tæt på den vilde natur finder man den prægtige, velfriserede have ved Fuglsang Herregård, hvor man kan forlænge turen i Fuglsang Have, rundt om skovsøer og voldgraven. 

Hvis man vil opleve Skejten indefra, kan man også besøge Fuglsang Kunstmuseum. Museet er blandt andet kendt for sit flotte udsigtsrum, hvor man kan nyde stilheden med udsyn over Skejten. Her ses forandringerne mellem himmel og jord, som efterlader et storslået indtryk.