©  Foto:

Corselitze Have

Ved Corselitze Gods ligger Corselitze Have, som oprindeligt blev anlagt i slutningen af 1700-tallet. I tidens løb har haven gennemgået mange ændringer, men rosenhaven har altid været et fast element i den romantiske have.

I haven er der rig mulighed for at spadsere rundt og nyde en stille stund på en af bænkene. Langs de snoede stier kommer man forbi et væld af smukke planter, blomster og ikke mindst den vidunderlige rosenhave. Haven emmer af historie og romantik med smukke hvide broer, der krydser de små søer. Billedhuggeren Luigi Grossi har lavet de flotte monumenter, der er at finde i haven. I haven er det også muligt at se den gamle iskælder, som står smukt på en lille bakke.

Den billedskønne have ved godset Corselitze er designet som park med inspiration fra de engelske landskabshaver. Det var landskabsgartneren Mansa, der i slutningen af 1700-tallet anlagde den smukke have for Johan Frederik Classen. Mansa havde tidligere anlagt den enestående have ved Fuglsang Herregård.   

Ned ad Alléen fra Corselitze kommer man ned til Østersøen, hvor det er muligt at se Generalens lysthus, som er et lille stråtækt hus ud mod vandet i Tromnæs Skov. I de store skove, der omkranser Corselitze, er det også muligt at se den fascinerende Kammerherrens bøg.

Del dine øjeblikke: