©  Foto:

Juels Bryg

Mikrobryggeriet - Juels Bryggeri - brygger og sælger hele året rundt.   

Juel’s Bryg er et håndbryggeri, som blev grundlagt i 2017 af familien Juel efter nogle års eksperimenter. Bryghuset, som ligger på den idylliske Karlebygård, er topmoderne og producerer ca. 600 liter øl ad gangen.

Metoden, der brygges på, betyder, at øllet bevarer mange flere smags– og duftindtryk, når man ikke filtrerer og pasteuriserer brygget. Ved tapning i Juel’s Bryg er øllet et levende produkt, som modnes på flasken. Modningstiden afhænger af hvilken øltype, der brygges, og det mest markante er, at humlens aroma, krydrede smag og bitterhed aftager over tid. Hvis det handler om alkoholstærke øltyper vil de ofte blive mere harmoniske og portvinsagtige ved længere modning – lidt som god vin. Det er endvidere også sådan, at ved flaskemodning ser det ufiltrerede øl lidt mere tåget ud, når det skænkes i et glas, og ved flaskemodnede øl opstår der et lille lag bundfald i flasken. Derfor anbefales det også at transportere og opbevare flaskerne opretstående, hvis det er muligt.

Juels Bryg vil gerne vise bryggeriet frem for gæster, men det er vigtigt at lave en aftale, så der er tid og kapacitet til kunden. Her får du bryggeriets historie og smagsprøver på den lækre øl. Book tid her.

Bryggeriet ligger i Øster Karleby - ca. 5 km nordøst for Nakskov,hvor man også kan handle i den lokale butik eller på direkte på deres webshop. 

Juels Bryggeri er som sagt et familiebryggeri, hvilket i dén grad stadig er aktuel, da det består af Jesper Juel Saxtfjed, brygger, Henning Juel, brygmesterassistent, Mette Friis Juel, salgs- og marketingsansvarlige, Anni Juel, "praktisk gris", Gert Juel, teknisk assistent og Stine Juel Saxfjed, sælger. 

Del dine øjeblikke: