Veninder cykler tandem på strand

Her begynder naturoplevelserne

Kajak i solnedgang

Aktiv i naturen

Med fem golfbaner, en masse kyst og hav - perfekt til lystfiskeri, sejlads og hyggeligt badeliv - og snesevis af afmærkede vandre- og cykelruter, blandt andet "Østersøruten" og "Sundruten", er Sydhavsøerne som skabt til både hyggelige og udfordrende aktiv-oplevelser. Læs videre og få inspiration til oplevelser, du ikke kommer sovende til!

Nyd livet fra en cykelsadel!

Foto: Natura Aktiv

Cykelferie på Lolland-Falster

Hold cykelferie på Lolland-Falster og slip for barske bakker! Følg de mange afmærkede cykelruter, fx en af vores temaruter, eller komponér jeres egen. Har I ikke cykler med, så lej en hos en af de mange cykeludlejere. Og når I skal finde overnatning, så hold øje med "Bed+Bike-mærket", for her gør man en ekstra indsats for at imødekomme jeres behov. 

Vandring

Ikke underligt, at vandring er blevet så populært, for her er du midt i naturen og bestemmer selv tempoet. Oplev Lolland-Falsters storslåede natur på en af de mange afmærkede vandreruter. Læs mere om vandring på Lolland-Falster.

Vandsport

Intet andet sted i Danmark har du så meget kyst så tæt på som på Lolland-Falster. Der er vand hele vejen rundt og næsten uanede muligheder for herlige vandoplevelser - både af den aktive og den mere afslappende slags!

Rideferie

Det er fantastisk at opleve naturen på hesteryg, og det er der gode muligheder for på Lolland-Falster, hvor de storslåede herregårdslandskaber og åbne kyststrækninger rummer turmuligheder for både nye og mere erfarne ryttere.

Unik natur og fredelige småøer

Foto: Niclas Jessen

Slap af i naturen

Selvom naturen er god at være aktiv i, er den også til for dig, der er til ro og ren afkobling. Og heldigvis har Sydhavsøerne så meget natur, at du nemt kan finde roen - fx på en tur langs de endeløse strande, på en af vores charmerende småøer eller i en af Lollands unikke naturparker Nakskov Fjord og Maribosøerne.

Camping på
Lolland-Falster

Foto: Niclas Jessen

Naturlejrpladser på Lolland-Falster

Foto: Visit Lolland-Falster

Unikke naturoplevelser

Oplev Lolland-Falsters storslåede natur. Fx det rige fugleliv i det fredede naturområde omkring Maribosøerne, de betagende udsigter langs Danmarks ø-rigeste fjord, Nakskov Fjord, Halskov Vænges mange oldtidsminder eller den lille halvø Skejten, der har tiltrukket landskabsmalere i mere end 100 år. 

Særlige naturområder

Lolland-Falsters natur gemmer på mange unikke oplevelser. Her er kræs for både fugleentusiaster, for dem, der elsker gravhøje og stendysser og for dem, der samler på betagende udsigter og ægte landskabsklenodier.

Læs mere og hent app'en "Naturlandet"

Med app'en "Naturlandet" kan du finde frem til alle naturaktiviteter i Guldborgsund og Lolland Kommuner. App'en har fokus på cykling, vandring, kajak, ridning m.m., så her finder du nemt den oplevelse, der passer til dig.

Oplevelser fra vandsiden

Oplev naturen fra vandsiden med turbåden " Anemonen ", der sejler på Maribosøerne, eller med postbåden " Vesta " på tur gennem Nakskov Fjord. Eller tag færgen til en af vores småøer og få en naturoplevelse med i købet.