Gå til indhold
Dodekalitten

Highlights på Lolland-Falster

Foto: BLF

Det er svært ikke at lade sige begejstre over de mange fantastiske oplevelsesmuligheder. Vælg selv – om du er til natur, kultur, gastronomi eller sjove opdagelser i børnehøjde. Der er noget til enhver smag!

Liste
Kort
Knuthenborg Safaripark savanne
Foto: Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark

Oplev tigre, giraffer, elefanter, aber og ulve fra din egen bil i Knuthenborg Safaripark. I Lollands berømte dyrepark er du på første parket til både de små og store dyr på savannen. Sov i hytter med panoramavinduer til tigerne. Prøv Europas stejleste vandrutchebane i Limpopoland og mød fortidens giganter i dinosaurskoven.

Middelaldercentret
Foto: Middelaldercentret

Middelaldercentret

Tag til middelalderbyen Sundkøbing – en tidsrejse 610 år tilbage i tiden. Flotte sejlskibe lægger til kaj og dygtige håndværkere smeder, hamrer og væver på livets løs. Rør ved tingene og tal med byens...

Læs mere
Marielyst strand sommer
Foto: Patrick Kirkby

Marielyst

Oplev den unikke kombination af vild natur, 20 km lang, hvid og børnevenlig badestrand, den over 100 år gamle badeby og det hele omgivet af aktiviteter for hele familien.

Dodekalitten
Foto: Torfi

Dodekalitten

Oplev Lollands Must See. En magisk cirkel af 12 kæmpe skulpturer på toppen af de lollandske alper. De gigantiske stenstøtter er skabt af billedhuggeren Thomas Kadziola og er i kombi med elektronisk musik af Wayne Siegels en total-oplevelse for krop og sjæl.

Unikke naturoplevelser

Danmarks sydligste punkt Lolland Falster byder på hvide sandstrande, diger, naturområder, fugleliv og cykelruter i vandkanten. Her er gode muligheder for surf, standup paddling og fiskning. Kysten giver oplevelse til dig, der vil dyrke solbadning på Marienlyst, stå på Danmarks sydligste punkt i Gedser, gå på digerne ved Maribo eller surfe i det lave vand på Holten Strand. Lolland-Falster har alt hvad en badegæst og en naturelsker kan ønske.

Hesnæs strand
Foto: BLF

Aktiv-ferie

Vores flade landskab og lange kystlinjer er oplagt til aktiviteter både til lands, til vands og i luften – tag fx cyklen langs Østersøruten eller udforsk terrænet på vandreruterne.

Kajak i solnedgang
Foto: VLF

Vandsport

Lolland og Falster er omgivet med perfekt vand, hvis du vil fiske, svømme, surfe, standup-padle eller tage en tur med havkajakken eller kanoen i Guldborgsund. Du kan starte som nybegynder på surfskolen på Falster, eller du kan opleve en sommernat på Maribosøerne. Se Lolland-Falsters skønhed fra vandside

Krokodille Zoo
Foto: Krokodille Zoo

Krokodille Zoo

En zoo med bid i – se krokodiller i alle størrelser, hold en pytonslange eller hils på aber og træleoparder.

Læs mere
Hestehovedet
Foto: Rune Johansen

Naturpark Nakskov Fjord

Oplev Danmarks ø-rigeste fjord – et unikt naturområde med fascinerende udsigter, enestående dyreliv, overraskende kulturhistorie, skønne strande og den ikoniske badebro.

Naturpark Maribosøerne
Foto: Rune Johansen

Naturpark Maribosøerne

Velkommen til Danmarks mest ørige søer, som byder på overvældende udsigter, unikt dyreliv, spændende kulturhistorie, storslåede naturoplevelser og smukke herregårdslandskaber.

Par på camping
Foto: Niclas Jessen

Camping på Sydhavsøerne

Find din helt egen campingstil – fx tæt på den vilde natur, på kysten og de lækre sandstrande, under den smukke stjernehimmel i shelters og telt eller på Safari Camp med kig til de vilde dyr.

Gastonomi guide
Foto: BLF

Gastronomi

Forkæl dine smagsløg med Lolland-Falsters mad og drikke. Sæt tænderne i lokale råvarer og nyd dem sammen med prisbelønnet øl og vin. Alt sammen dyrket i mulden på Lolland og Falster, eller fisket direkte op af Smålandshavet og Østersøen. Der venter dig et orgie af smagsoplevelser på restauranter, bryggerier og vingårde og hos de mange special- og gårdbutikker.

Krenkerup Bryggeri & Traktørsted

Slå vejen forbi det prisbelønnede Krenkerup Bryggeri og Traktørsted og nyd en velskænket fadøl i de hyggelige omgivelser.

Læs mere
Frederiksdal Kirsebærvin
Foto: Frederiksdal Kirsebærvin

Frederiksdal Kirsebærvin

Besøg Danmarks største vineri på Frederiksdal Gods og oplev den helt særlige stemning blandt tappetønder og smukke flasker med prisbelønnet kirsebærvin.

Læs mere
Fuglsang Kunstmuseum
Foto: Fuglsang Kunstmuseum

Kunst og kultur

Glæd dig til at besøge herregårde, slotte, kirker og fortidsminder. Oplev moderne kunst som Dodelkalittens gigantiske stenskulpturer, kig forbi Lolland-Falster interessante gallerier og arbejdende værksteder. Opsøg lokalhistorien på brandmuseer, møller og stormflodsminder og tag tidsmaskinen tilbage med stenalderpigen Lola. Gå en tur i smukke parker, tag i teateret i Nykøbing eller hop ind i Nysted-biografens mørke.

Bandholm Badehotel
Foto: Bandholm Badehotel

Bandholm Badehotel

Bandholm Badehotel ligger smukt og idyllisk på Lollands nordkyst med udsigt over Smålandshavet, tæt ved Knuthenborg Safaripark.

Badehotellet stammer helt tilbage fra 1692, og blev i 1886 nyrestaurere...

Læs mere
Hotel Saxkjøbing
Foto: Patrick Kirkby

Hotel Saxkjøbing

Få et uforglemmeligt ophold på det charmerende Hotel Saxkjøbing på det gamle torv i hjertet af Sakskøbing.

Læs mere
Maribo Domkirke
Foto: @felecool

Maribo Domkirke

Maribo Domkirke er et imponerende bygningsværk med en helt særlig beliggenhed, som er både bynær og midt i naturen lige ned til den smukke Søndersø. I kirken kan man se krypten, hvor kongedatteren Leo...

Læs mere
Museumsbanen Maribo - Bandholm
Foto: Visit Lolland-Falster

Museumsbanen Maribo - Bandholm

Kør med Museumsbanen Maribo-Bandholm - Lolland-Falster første og ældste jernbane 

Læs mere
Fuglsang Kunstmuseum
Foto: Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum

Kunstmuseet på det østligste Lolland udmærker sig ved at have en betydningsfuld samling kunst fra omkring 1780 og frem til i dag samt ved sine skiftende særudstillinger i smukke omgivelser.

Læs mere

Ø-ferie i Smålandsfarvandet

Øhop i smålandshavet, sov steder, du aldrig havde drømt om. Små øer med stor sjæl og charme. Slap af på ø-ferie nord for Lolland. Oplev Askø, Lilleø, Fejø, Femø og Vejrø. Ø-livet får dig ned i gear, og byder på uberørt og uspoleret natur. Nærvær og tid sammen med dem, du holder af eller fordybelse helt alene. Glæd dig til at spejde ud over smålandsfarvandet, til at nyde de lokale råvarer og til at sove steder, du aldrig havde drømt om.

Peter Hansens Have & Planteskole
Foto: Peter Hansens Have

Peter Hansens Have & Planteskole

Peter Hansens Have & Planteskole – Vestlollands Botaniske Have

Haven er på 55000 m2 efter en udvidelse i 2017 med et nyt arboret på 25000 m2 og rummer en af Nordeuropas største privatejede plantesaml...

Læs mere
Mærk Outdoor
Foto: Mærk Outdoor

Mærk Outdoor

Hvad enten du er til kano, kajak, SUP eller MTB, tilbyder Mærk autentiske outdoor oplevelser i harmoni med naturen.  

 

Læs mere

Nysted Sælsafari med m/s Drost

Sælsafari med M/S Drost er en fantastisk oplevelse, den varer ca. 3 timer. Her har du chancen for at se sæler på land og i vandet.

Bare ud- og indsejlingen til den gamle købstad Nysted samt vindmølle...

Læs mere
Lalandia i Rødby
Foto: Lalandia

Lalandia i Rødby

Få vandplaskende minder med sjov og spas for familiens vand- og landkrabber i Lalandias feriecenter.

Læs mere
Fuglsang Herregaard udefra
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Historiske herregårde

Tag på herregårdstur og oplev vores mange velbevarede herresæder. En del af dem kan kun ses udefra, men er alligevel turen værd på grund af de smukke landskaber, der omgiver dem - og flere har også offentlig adgang til slotsparken. Følg vores guide til Lolland-Falsters herregårds

Find mere inspiration her...

Del dine øjeblikke: