Dodekalitten

Highlights på Lolland-Falster

Foto: BLF

Det er svært ikke at lade sige begejstre over de mange fantastiske oplevelsesmuligheder. Vælg selv – om du er til natur, kultur, gastronomi eller sjove opdagelser i børnehøjde. Der er noget til enhver smag!

Liste
Kort
Fuglsang Kunstmuseum
Foto: Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum

Kunstmuseet på det østligste Lolland udmærker sig ved at have en betydningsfuld samling kunst fra omkring 1780 og frem til i dag samt ved sine skiftende særudstillinger i smukke omgivelser.

Læs mere
Bandholm Badehotel
Foto: Bandholm Badehotel

Bandholm Badehotel

Bandholm Badehotel ligger smukt og idyllisk på Lollands nordkyst med udsigt over Smålandshavet, tæt ved Knuthenborg Safaripark.

Badehotellet stammer helt tilbage fra 1692, og blev i 1886 nyrestaurere...

Læs mere

Unikke naturoplevelser

Danmarks sydligste punkt Lolland Falster byder på hvide sandstrande, diger, naturområder, fugleliv og cykelruter i vandkanten. Her er gode muligheder for surf, standup paddling og fiskning. Kysten giver oplevelse til dig, der vil dyrke solbadning på Marienlyst, stå på Danmarks sydligste punkt i Gedser, gå på digerne ved Maribo eller surfe i det lave vand på Holten Strand. Lolland-Falster har alt hvad en badegæst og en naturelsker kan ønske.

Frederiksdal Kirsebærvin
Foto: Frederiksdal Kirsebærvin

Frederiksdal Kirsebærvin

Besøg vineriet på Frederiksdal Gods og oplev den helt særlige stemning blandt tappetønder og smukke flasker med prisbelønnet kirsebærvin.

Læs mere
Frie Vilje
Foto: Patrick Kirkby

Frie Vilje

Har du nogensinde mødt en 5 meter høj trold? Oplev den unikke skovtrold, Frie Vilje, i de naturskønne omgivelser i Bangshaveskoven i Maribo.

Læs mere
Krokodille Zoo
Foto: Krokodille Zoo

Krokodille Zoo

En zoo med bid i – se krokodiller i alle størrelser, hold en pytonslange eller hils på aber og træleoparder.

Læs mere
Hesnæs strand
Foto: BLF

Aktiv-ferie

Vores flade landskab og lange kystlinjer er oplagt til aktiviteter både til lands, til vands og i luften – tag fx cyklen langs Østersøruten eller udforsk terrænet på vandreruterne.

Krenkerup Bryggeri & Traktørsted

Slå vejen forbi det prisbelønnede Krenkerup Bryggeri og Traktørsted og nyd en velskænket fadøl i de hyggelige omgivelser.

Læs mere
Fuglsang Kunstmuseum
Foto: Fuglsang Kunstmuseum

Kunst og kultur

Glæd dig til at besøge herregårde, slotte, kirker og fortidsminder. Oplev moderne kunst som Dodelkalittens gigantiske stenskulpturer, kig forbi Lolland-Falster interessante gallerier og arbejdende værksteder. Opsøg lokalhistorien på brandmuseer, møller og stormflodsminder – og tag tidsmaskinen tilbage med stenalderpigen Lola. Gå en tur i smukke parker, tag i teateret i Nykøbing eller hop ind i Nysted-biografens mørke.

Lalandia i Rødby
Foto: Lalandia

Lalandia i Rødby

Få vandplaskende minder med sjov og spas for familiens vand- og landkrabber i Lalandias feriecenter.

Læs mere
Golf & Fun Park
Foto: Jonas Bonde

Golf & Fun Park

Masser af sjove aktiviteter, hvor familien kan lege og spille sammen eller hver for sig i Danmarks største golfpark. 

Læs mere

Knuthenborg Safaripark

Oplev tigre, giraffer, elefanter, aber og ulve fra din egen bil i Knuthenborg Safaripark. I Lollands berømte dyrepark er du på første parket til både de små og store dyr på savannen. Sov i hytter med panoramavinduer til tigerne. Prøv Europas stejleste vandrutchebane i Limpopoland og mød fortidens giganter i dinosaurskoven.

Stiftsmuseet i Maribo
Foto: Tom Björklund

Stiftsmuseet i Maribo

Bliv klogere på Lolland-Falsters fjerne fortid og de tidligste mennesker – en rejse tilbage i tiden.

Læs mere
Grøn oplevelseHotel Saxkjøbing
Foto: Patrick Kirkby

Hotel Saxkjøbing

Få et uforglemmeligt ophold på det charmerende Hotel Saxkjøbing på det gamle torv i hjertet af Sakskøbing.

Læs mere
Peter Hansens Have & Planteskole
Foto: Peter Hansens Have

Peter Hansens Have & Planteskole

Peter Hansens Have & Planteskole – Vestlollands Botaniske Have.

Læs mere
Middelaldercentret
Foto: Middelaldercentret

Middelaldercentret

Tag til middelalderbyen Sundkøbing – en tidsrejse 610 år tilbage i tiden. Flotte sejlskibe lægger til kaj og dygtige håndværkere smeder, hamrer og væver på livets løs. Rør ved tingene og tal med byens...

Læs mere

De gamle Huse – Frilandsmuseet i Maribo

Oplev de 200 til 300 år gamle huse med den smukke beliggenhed midt i Naturpark Maribosøerne.

Læs mere
Labyrint Lolland-Falster
Foto: Labyrint Lolland-Falster

Labyrint Lolland-Falster

Far vild i den smukke natur… og find vej ved hjælp af din viden. En dag i Labyrint Lolland-Falster er en dag med underholdning, motion og masser af frisk luft til hele familien.

Læs mere
Gastonomi guide
Foto: BLF

Gastronomi

Forkæl dine smagsløg med Lolland-Falsters mad og drikke. Sæt tænderne i lokale råvarer og nyd dem sammen med prisbelønnet øl og vin. Alt sammen dyrket i mulden på Lolland og Falster, eller fisket direkte op af Smålandshavet og Østersøen. Der venter dig et orgie af smagsoplevelser på restauranter, bryggerier og vingårde og hos de mange special- og gårdbutikker.

Maribo Domkirke
Foto: @felecool

Maribo Domkirke

Maribo Domkirke er et imponerende bygningsværk med en helt særlig beliggenhed, som er både bynær og midt i naturen lige ned til den smukke Søndersø. I kirken kan man se krypten, hvor kongedatteren Leo...

Læs mere
Fuglsang Herregaard udefra
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Historiske herregårde

Tag på herregårdstur og oplev vores mange velbevarede herresæder. En del af dem kan du kun se udefra, men de er hele turen værd på grund af de smukke landskaber, der omgiver dem - og flere har også offentlig adgang til slotsparken. Du finder Lolland-Falsters smukke herregårde her.

Find mere inspiration her...